Fanii tenisului din toată lumea așteaptă cu nerăbdare turneul organizat la Doha, asta pentru că întrecerea programată în Qatar în perioada 8 – 13 martie marchează revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis, la mai bine de un an de când nu a mai evoluat într-o competiție oficială. Totuși, Roger Federer nu va lua parte la un turneu important și unde este campion en-titre, Miami, dar asta pentru că are în plan să se menajeze pentru câteva obiective pe care vrea cu orice preț să le îndeplinească în 2021.
Bjorn Borg a confirmat această informație și a spus că elvețianul are de gând să pună sănătatea pe primul loc în topul priorităților, asta pentru a-și da șansa de a evolua la mai multe turnee de top din calendarul competițional: "Federer are cinci obiective anul acesta. Primul dintre ele e să rămână sănătos. Apoi, în această ordine: Wimbledon, Jocurile Olimpice, US Open și Laver Cup. Pentru asta se va lupta în 2021", a transmis marele campion suedez.

Roger Federer revine pe terenul de tenis, la mai bine de un an de la ultimul meci oficial

Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 8 ORE
Conform informațiilor apărute în presa internațională, Federer va participa la Doha (8-13 martie) și Dubai (14-20 martie), iar după va lua o pauză. Marele campion elvețian, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu va participa la turneul Masters de la Miami și cel mai probabil va face apoi trecerea pe suprafața preferată a marelui lui rival, Rafael Nadal (zgura).
Dacă niciun disconfort nu apare în zilele următoare, Roger va putea fi urmărit la Doha după o absență de 13 luni din circuitul mondial. De la ultimul meci disputat (semifinala de la Australian Open 2020 contra lui Djokovic), Federer a trecut prin două operații la genunchi. În această săptămână, Federer a fost egalat de Novak Djokovic în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310). Roger a câștigat titlul de 4 ori la Miami, ultima dată în 2019.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27