Fanii tenisului din toată lumea așteaptă cu nerăbdare turneul organizat la Doha, asta pentru că întrecerea programată în Qatar în perioada 8 – 13 martie marchează revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis, la mai bine de un an de când nu a mai evoluat într-o competiție oficială. Totuși, Roger Federer nu va lua parte la un turneu important și unde este campion en-titre, Miami, dar asta pentru că are în plan să se menajeze pentru câteva obiective pe care vrea cu orice preț să le îndeplinească în 2021.
Bjorn Borg a confirmat această informație și a spus că elvețianul are de gând să pună sănătatea pe primul loc în topul priorităților, asta pentru a-și da șansa de a evolua la mai multe turnee de top din calendarul competițional: "Federer are cinci obiective anul acesta. Primul dintre ele e să rămână sănătos. Apoi, în această ordine: Wimbledon, Jocurile Olimpice, US Open și Laver Cup. Pentru asta se va lupta în 2021", a transmis marele campion suedez.

Roger Federer revine pe terenul de tenis, la mai bine de un an de la ultimul meci oficial

ATP Barcelona
"Nadal a fost idolul meu, dar Federer este cel mai mare", a dezvăluit un star în devenire din ATP
21/04/2021 LA 10:55
Conform informațiilor apărute în presa internațională, Federer va participa la Doha (8-13 martie) și Dubai (14-20 martie), iar după va lua o pauză. Marele campion elvețian, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu va participa la turneul Masters de la Miami și cel mai probabil va face apoi trecerea pe suprafața preferată a marelui lui rival, Rafael Nadal (zgura).
Dacă niciun disconfort nu apare în zilele următoare, Roger va putea fi urmărit la Doha după o absență de 13 luni din circuitul mondial. De la ultimul meci disputat (semifinala de la Australian Open 2020 contra lui Djokovic), Federer a trecut prin două operații la genunchi. În această săptămână, Federer a fost egalat de Novak Djokovic în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310). Roger a câștigat titlul de 4 ori la Miami, ultima dată în 2019.
Tenis
Roger Federer i-a stricat planurile lui Ion Țiriac! Ce a decis FedEx înaintea sezonului de zgură
19/04/2021 LA 14:00
Tenis
Federer nu va juca la Roma, dar elvețianul ar putea participa la un turneu mai mic înainte de RG
14/04/2021 LA 13:39