Stefanos Tsitsipas (3 ATP) a trecut în trei seturi de italianul Fabio Fognini (30 ATP), scor 2-6, 6-3, 6-4. Grecul în vârstă de 23 de ani a obținut victoria după ce a pierdut primul set al întâlnirii cu Fognini și și-a pierdut serviciul în debutul setului secund, la 1-1.
Cu toate acestea, Tsitsipas răspuns imediat, a obținut două break-uri consecutive și a reușit să întoarcă partida în favoarea sa.

Indian Wells : Tsitsipas a ajuns în optimi după o victorie muncită cu Fognini

Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Fognini îl acuză pe Tsitsipas că a primit indicații din tribune

Partida dintre Tsitsipas și Fognini nu a fost lipsită de controverse. În timpul partidei, italianul s-a îndreptat către arbitrul de scaun și s-a plâns că adversarul său a primit indicații dinspre boxa sa. În ciuda acestor proteste ale lui Fognini, arbitrul de scaun nu a luat vreo măsură împotriva grecului.
https://i.eurosport.com/2021/10/13/3236019.jpg
Acesta nu este primul moment în care Tsitsipas este în centrul atenției în mod negativ. La începutul turneului de la US Open, atunci când l-a întâlnit în primul tur pe Andy Murray, Stefanos Tsitsipas a fost acuzat de scoțian că stă foarte mult în pauzele dintre seturi, atunci când merge la vestiare. Chiar și după aceste acuzații, Tsitsipas nu a renunțat la pauzele de vestiar nici în meciurile cu Mannarino și Alcaraz.
Un episod asemănător cu cel de la Indian Wells a avut loc și la Cincinnati, înainte de US Open, la semifinala pe care grecul a disputat-o contra lui Zverev. Medaliatul cu aur de la Jocurile Olimpice de la Tokyo l-a acuzat și el pe Tsitsipas de "illegal coaching".
În turul următor, Stefanos Tsitsipas îl va întâlni pe Alex De Minaur (27 ATP). În turul precedent, De Minaur a trecut de Cristian Garin (17 ATP), scor 6-4, 6-2. Aceasta va fi a opta întâlnire dintre cei doi jucători, toate celelalte șapte partide fiind câștigate de către Tsitsipas.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49