Finala Indian Wells 2022 a fost una a accidentaților. Ambii jucători au pătimit după disputele din semifinale, dar sportivul din SUA a gestionat mai bine problemele medicale și s-a impus.
6-3, 7-6 a fost scorul ultimului act din California, americanul stopând seria fabuloasă a celui mai titrat jucător din istorie (Nadal avea 20-0 înainte de confruntarea de noaptea trecută). Ambii jucători au venit în finală cu probleme mari medicale: dacă Fritz a acuzat probleme la piciorul drept, pe finalul confruntării cu Rublev, din penultimul act, Rafa a avut dureri teribile la mușchii pectoralului stâng, care l-au împiedicat să își folosească principala armă, forehandul.
CITEȘTE ȘI:
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
SIMONA HALEP, SALT IMPORTANT ÎN CLASAMENTUL WTA, DAR ȘI ÎN CEL PENTRU TURNEUL CAMPIOANELOR. CE POZIȚII OCUPĂ, DE AZI

Fritz, sfătuit de întreaga echipă să nu joace finala cu Nadal, la Indian Wells

Sportivul de peste Ocean a cucerit primul său Masters din carieră, în contextul în care, până acum, pierduse 5 din cele 6 finale jucate.
Ca atare, înainte de meci, deși echipa sa l-a sfătuit să declare forfait, pentru că risca o accidentare și mai gravă, Fritz nici nu a vrut să audă. În ziua partidei, americanul a ieșit la o ședință de pregătire, dar aceasta a fost întreruptă după doar 5 minute, din cauza durerilor.
Paul Anacone, Mike Russel și Wolfgang Oswald, cei mai importanți membri ai echipei sale, l-au sfătuit să nu joace împotriva lui Nadal, riscurile fiind prea mari.
"Joc, pot face asta. Vreau să ies pe teren și să joc cu Rafa", le-a transmis, sigur pe el, Fritz, celor din staff.
Cu siguranță că Taylor Fritz a fost influențat în decizia sa și de faptul că știa că nici Nadal nu va fi la 100% fizic. De altfel, pe teren, americanul a părut că a gestionat mult mai bine durerile, deși acestea au fost teribile, după cum a dezvăluit la final. Asta și pentru că Rafa s-a adaptat repede și l-a jucat enorm cu sliceul de backhand pe rever, punând și mai multă presiune pe piciorul accidentat al lui Fritz.
"Nu pot descrie în cuvinte cât de incredibil am jucat azi în condițiile în care am avut probleme mari. Nu am avut în viața mea astfel de dureri în timpul unui meci. A fost un roller-coaster emoțional înainte de partidă. La un moment dat, am crezut că nu voi putea juca deloc, dar în cele din urmă am decis să forțez și durerile nu mi-au afectat deloc jocul", a spus Fritz, fericit, la final.
Fritz a devenit primul american care să câștige Indian Wells, de la Andre Agassi, în 2001. În același timp, el este cel mai tânăr jucător care să se impună în California, de la Novak Djokovic, în 2011.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Rafa Nadal a pierdut finala de la Indian Wells. Taylor Fritz, primul Masters 1000 din carieră
21/03/2022 LA 05:19