Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal și Taylor Fritz vor urca în clasament indiferent de rezultatul finalei de la Indian Wells

Nicu Savin

Publicat 20/03/2022 la 22:46 GMT+2

Rafael Nadal - Taylor Fritz este marea finală de la Indian Wells. Ambii jucători vor face salturi în ierarhia ATP începând de mâine, indiferent de cine va ridica trofeul deasupra capului.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a câștigat duelul generațiilor din tenisul spaniol contra lui Carlos Alcaraz și a a juns la 20 de victorii din 20 de meciuri în acest an. Rafa va juca la Indian Wells a 4-a finală a sezonului, după cele câștigate la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco.
În ultimul act al turneului din California, "Matadorul" îl va avea adversar pe Taylor Fritz, care a trecut în semifinale de Andrey Rublev. Aceasta va fi prima finală de Masters din cariera americanului.
Nadal și Fritz s-au mai duelat o singură dată în circuitul ATP. S-a întâmplat în 2020, la Acapulco, Rafa impunându-se atunci categoric în finala de la Acapulco, scor 6-3, 6-2.
Citește și:

Rafael Nadal revine pe podiumul clasamentului ATP

Indiferent de rezultatul din această noapte, Nadal și Fritz vor face salturi în ierarhia ATP. "Matadorul" va urca pe locul 3 peste Alexander Zverev, care are 7025 de puncte. Dacă va câștiga, Rafa va acumula 7515 puncte, iar dacă va fi învins va avea de luni 7115 pucte. Astfel, Nadal revine pe podiumul clasamentului ATP după o pauză de numai câteva luni, el ieșind din acea zonă în august 2021.
De partea cealaltă, Taylor Fritz se va clasa pe cea mai bună poziție a carierei, urmând a intra în premieră în top 15. Dacă va câștiga trofeul, americanul va fi de luni pe locul 13, iar dacă va piere se va clasa pe 15.
Liderul ierarhiei mondiale se va schimba începând de luni. Novak Djokovic va reveni pe prima poziție, având 55 de puncte peste Daniil Medvedev, care plătește tribut eliminării premature de la Indian Wells, unde a fost învins în turul 3 de Gael Monfils.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo