Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am și amețit"

Cristian Mihală

Publicat 21/03/2022 la 11:14 GMT+2

Rafael Nadal a vorbit la superlativ despre Taylor Fritz, după ce a fost învins de acesta în finala de la Indian Wells. Ibericul a jucat accidentat, confruntându-se cu mari probleme, dar nu a cedat.

Rafael Nadal evidencia sus problemas físicos en la final del Masters 1.000 de Indian Wells y fue atendido hasta en dos ocasiones por los servicios médicos

Credit imagine: Getty Images

Tenismanul american Taylor Fritz, numărul 20 mondial, a câştigat pentru prima oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), învingându-l în finală, cu 6-3, 7-6 (7/5), pe spaniolul Rafael Nadal, care venea după o serie de 20 de victorii consecutive de la debutul anului 2022.
A fost un duel al accidentaților, în contextul în care ambii s-au confruntat cu probleme medicale, după confruntările din semifinale. Stafful lui Fritz chiar a încercat să îl convingă pe american să declare forfait, dar acesta a refuzat să renunțe la lupt. Chinuit de dureri la mușchii pectorali din partea stângă, Rafa a jucat mult sub nivelul obișnuit, în special forehandul, principala sa armă, fiind afectată de accidentare.
La final, "Matadorul" a dezvăluit că a evoluat cu mari dureri, dar a vorbit la superlativ despre adversar.
"Am avut dureri, da, au fost și probleme de respirație. Nu știu dacă e ceva la coastă sau la mușchi, trebuie să fac investigații în acest sens. Când respir, când mă mișc, simt ca un ac acolo, sunt mereu înțepături. Am amețit chiar din această cauză, pentru că e o durere destul de pronunțată. A fost o durere care m-a limitat mult, dar nu e doar despre durerea în sine, ci și despre problemele de respirație venite la "pachet". Am încercat să fac totul pentru victorie, dar nu a fost ziua mea. Oricum, nu vreau să vorbesc prea mult despre problemele medicale, pentru că ziua de azi este despre altceva: am pierdut împotriva unui jucător grozav. Taylor a jucat excelent, vine după victorii și meciuri mari în această săptămână. E foarte aproape de top 10 ATP și merită din plin. Îl felicit în special pentru victoria de ieri (n.r. cu Rublev), pentru că azi nu a avut în față un adversar care să se ridice la vaoarea lui", a spus Nadal la final, citat de atptour.com.

Fritz, la cel mai important titlu din carieră, după victoria cu Nadal, de la Indian Wells

Fritz (24 ani), originar din San Diego (California), şi-a trecut în palmares al doilea său titlu ATP, după cel cucerit în turneul pe iarbă de la Eastbourne (Anglia), în 2009.
El este primul american care triumfă la competiţia din deşertul californian după Andre Agassi, în 2001.
Totodată, Taylor Fritz este primul jucător care reuşeşte să-l învingă în acest an pe Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee cucerite în Marele Şlem (21), care viza a patra sa coroană la Indian Wells, după cele obţinute la ediţiile din 2007, 2009 şi 2013.
Jucătorul spaniol, în vârstă de 35 ani, care spera să egaleze duminică recordul de 37 de titluri Masters 1.000 deţinut de sârbul Novak Djokovic, se poate consola doar cu faptul că va urca începând de azi pe locul trei în clasamentul mondial.
Pentru Fritz urmează Miami, dacă problemele avute la picior nu îl vor forța să abandoneze. Rafa a anunțat din timp că nu va forța după Indian Wells, urmând a reveni în circuit odată cu sezonul de zgură. Turneul ATP de la Miami va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo