Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios se apără, după incidentul de la finalul partidei cu Nadal: "Dacă mai arunc de un milion de ori, nu se duce așa"

Cristian Mihală

Publicat 18/03/2022 la 08:48 GMT+2

Nick Kyrgios s-a răfuit cu un jurnalist, la finalul partidei cu Nadal, din sferturile Indian Wells. Australianul a fost aproape să lovească un copil de mingi, când și-a vărsat furia cauzată de eșecul cu marele campion spaniol.

Nick Kyrgios breaks a racket after a lost point to Rafael Nadal of Spain in their ATP quarterfinal match at Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Imagini regretabile la finalul unei partide de colecție: Kyrgios i-a pus mari probleme lui Nadal, în sferturi la Indian Wells, dar în cele din urmă a trebuit să se recunoască învins, scor 6-7, 7-5, 4-6.
Australianul a părut în multe momente peste adversar, dar serviciul, arma sa principală, l-a trădat: a pus în teren doar 55% din primele servicii. Ca atare, la capătul duelului de două ore și 48 de minute, Kyrgios a fost extrem de furios pe prestația sa. După ce a dat mâna cu Rafa, la fileu, a aruncat cu furie racheta, de pământ. Din nefericire, aceasta a ricoșat în cel mai nefericit mod cu putință și a fost la un pas să îl lovească pe unul dintre copiii de mingi.
CITEȘTE ȘI:

Kyrgios, extrem de nervos după incidentul de la finalul partidei cu Nadal

La conferința de presă de după partidă, Kyrgios a minimizat incidentul și s-a declarat extrem de deranjat de întrebările puse de unul dintre jurnaliști pe tema întâmplării de la final.
Mai jos, discuția purtată de Kyrgios cu un jurnalist, în cadrul conferinței de presă de după partida cu Nadal:
Jurnalist: Ești, evident, un jucător emoțional, dar ești conștient cât de aproape ai fost să îl lovești pe acel copil de mingi cu racheta, după meci, când ai izbit-o de teren? Ce ai de spus legat de acel incident?
Kyrgios: Ce ai vrea să spun? Evident, nu a fost intenția mea să arunc racheta spre copil. Am aruncat-o în apropierea lui, inițial? Nu, a aterizat la un metru de mine, apoi a ricoșat. Sunt om. Astfel de lucruri se întâmplă. Evident, a fost un ricoșeu extrem de nefericit, dacă mai arunc o rachetă de un milion de ori nu va ajunge niciodată în apropierea acelui băiat. Ce vrei să îți spun mai mult? Asta e întrebarea pe care mi-o pui tu după 3 ore de bătălie cu Nadal? De asta ai venit la conferința de presă?
Jurnalist: Copilul s-a ferit, altfel putea să îl lovească, dacă nu era atent...
Kyrgios: S-a ferit...S-a ferit, s-a ferit, s-a ferit, s-a ferit! Dumnezeule! Dacă doar pentru asta ești prezent aici, îți spun încă o dată: nu l-am lovit și a fost un accident. În mod clar, ce am făcut eu nu poate fi comparat cu incidentul cu Zverev, dacă acolo bați. La mine e pur și simplu vorba de un accident. Din fericire, nu l-am lovit, dar înțelege că nu a fost în inenția mea, nu am controlat eu unde zboară racheta, nu mă așteptam la așa ceva. Copilul nu a pățit nimic, gata. Grozavă întrebare, incredibil. Felicitări, omule (n.r. aplaudă ironic).
Kyrgios are dreptate până la un punct, în sensul în care e evident că incidentul său nu poate fi comparat cu cel al lui Zverev, de la Acapulco. Germanul a lovit conștient scaunul arbitrului, cu furie, în timp ce la australian e vorba de un ricoșeu nefericit. Totuși, e de așteptat ca ATP să îl amendeze pe Nick pentru atitudinea sa; consecințele gestului său puteau fi grave, chiar dacă nu a avut nicio clipă intenția să îl lovească pe copilul de mingi, evident.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo