Lumea tenisului mondial așteaptă cu mare interes revenirea Emmei Răducanu pe teren, la Indian Wells. Sportiva britanică de origine română va juca în noaptea de vineri spre sâmbătă (în jurul orei 04:00 în România) cu Aliaksandra Sasnovich, acesta fiind primul ei joc după titlul cucerit la US Open.
În cazul unui succes, Emma Răducanu o poate întâlni pe Simona Halep în turul 3. Reprezentanta României o are ca adversară pe Marta Kostyuk (Ucraina), într-o partidă care se va juca mai devreme (după ora 22:30).
Hana Bank Korea Open
Emma Răducanu, forțată să se retragă în semifinala de la Seul! Ostapenko s-a calificat în finală
IERI LA 10:00
Emma Raducanu a vorbit înaintea startului la Indian Wells și a susținut că așteaptă cu nerăbdare primul meci, pentru că "îmi este foame de mai mult succes". Sportiva în vârstă de 18 ani speră să aibă un impact la fel de mare și asupra turneului din California, precum la Flushing Meadows. La US Open, ea a început pe locul 150 mondial, iar acum, la patru săptămâni distanță de câștigarea trofeului, este pe locul 22 mondial.

Pe cine are alături Emma Răducanu la Indian Wells, după despărțirea de antrenorul Andrew Richardson

Emma joacă la Indian Wells după ce a primit un wildcard. "Nu vreau să schimb nimic față de US Open. Am ajuns aici fără să pun presiune pe mine și fără să am așteptări. Dacă aș face lucrurile diferit la Indian Wells, dacă aș permite gândurilor să zboare liber prin cap, mi-aș crea singură probleme", a comentat Răducanu.
Cu puțin timp în urmă, Emma Răducanu s-a despărțit de antrenorul Andrew Richardson, care i-a ghidat realizările incredibile la New York. La Indian Wells, sportiva este ajutată de Jeremy Bates, antrenorul Asociației naționale feminine Lawn Tennis. Acesta este însă un parteneriat de conveniență, susțin colegii de la Eurosport UK.
https://i.eurosport.com/2021/10/06/3232455.jpg
"Da, nu vreau să mă grăbesc să iau o decizie, deoarece este o decizie destul de mare de luat. Caut pe cineva care are experiența la un nivel înalt. Sunt pe locul 22 WTA, este ceva nou pentru mine, așa că mi-aș dori să am pe cineva care a fost aici și are experiență.
Antrenorul meu Andrew de la US Open a fost grozav și am avut multe momente bune împreună. Dar pentru următorul capitol vreau pe cineva cu mai multă experiență", a susținut sportiva.
În paralele se joacă meciuri și în turneul masculin, transmis în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Decizia luată de Emma Răducanu după eliminarea din turul 1 de la US Open. Ce se întâmplă cu Tursunov
08/09/2022 LA 17:20
US Open
Kostyuk continuă ofensiva împotriva rușilor și bielorușilor la US Open! Gestul ucrainencei la dublu
03/09/2022 LA 23:19