Darren Cahill a încetat colaborarea cu Amanda Anisimova, în timpul Indian Wells, simțindu-se epuizat de tot ce a experimentat de la startul pandemiei până în prezent. În conferința de presă de după succesul cu Petra Martic, din sferturile Indian Wells, Simona Halep a fost rugată să comenteze decizia australianului, în condițiile în care i-a fost atât de mult aproape și îl știe foarte bine.
"A fost incredibil de greu ca după fiecare călătorie să stăm în bule, la turnee. Darren a fost într-o poziție și mai grea, pentru că a stat în carantină atât de mult timp. Nici nu știu cum a rezistat, vă spun sincer. Nu vreau să îmi imaginez cum e să stai 40 de zile într-o cameră fără fereastră pe care să o poți deschide astfel încât să ai parte de puțin aer curat. A fost super-greu pentru el, am simțit de anul trecut că se luptă cu asta. Când ne-am văzut anul acesta, în Australia, i-am spus că are nevoie de odihnă. Nu a ascultat (n.r. râde). Sunt sigură că e suficient de puternic încât să se întoarcă, dar acum are nevoie de ceva timp cu familia sa, trebuie să se bucure de viață, pentru că are o viață superbă. Am citit și eu acel mesaj și m-am întristat pentru că simte asta, dar e un om bun și sunt convinsă că va fi din nou bine în curând", a spus Halep în conferința de presă.
Întrebată dacă Cahill a arătat că este chinuit de sindromul de burnout în timpul colaborării cu ea, Simona Halep a făcut o mărturisire emoționantă, care spune totul despre caracterul tehnicianului de la Antipozi.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 17 ORE
Acesta s-a comportat perfect normal, deși în interior cu siguranță că suferea enorm. Totul pentru ca Simo să se concentreze exclusiv la partidele pe care le are și să nu fie încărcată cu problemele lui.
"Nu, a fost super puternic. Nu a vorbit cu mine despre asta. A încercat să pară că e totul bine. Dar sunt sigur că după US Open, în acele 28 de zile de carantină, s-a luptat foarte mult. E normal, oricine ar fi fost în această situație ar fi simțit la fel. Îmi pare rău pentru el, dar sunt convinsă că va trece cu bine peste", a mai spus Halep.

Darren Cahill se simte epuizat

Așadar, motivul încetării colaborării cu Anisimova nu a avut legătură cu jucătoarea din Statele Unite, ci cu regulile de carantină. Darren Cahill a recunoscut că nu este pregătit să continue această colaborare după ce a analizat situația.
"Am ajuns în Statele Unite cu trei zile înainte de a mă îndrepta către Indian Wells și nu mă simțeam bine. După a doua zi pe teren cu Amanda, am realizat că nu voi fi capabil să îi ofer atenția și grija de care are nevoie pentru a îmi face meseria de antrenor așa cum trebuie.
Nu este ușor de explicat, dar după cele 28 de zile de carantină de anul trecut în Australia, am avut probleme să merg mai departe. Asta a fost după cele 14 zile de carantină înainte de Australian Open 2021 și cele 9 luni de stat în străinătate, din cauza restricțiilor noastre și a regulilor de carantină. După ce am petrecut 28 de zile analizând fiecare mișcare, meci și punct din 2021, am fost extenuat.
Chiar și la Australian Open în acest an am tras de mine, ceea ce este neobișnuit pentru mine când vine vorba de tenis, deoarece este, de obicei, o bucurie pentru mine să fac ceea ce fac. După Australian Open, am crezut că am devenit moale și am crezut că ar trebui să trag mai mult de mine pentru a reveni. Speram că la Indian Wells și Miami, două turnee grozave, mintea și corpul meu vor reveni mai puternice.
Din păcate, nu am fost deloc aproape de acest lucru. Am vorbit pe larg cu Amanda a doua zi și i-am mulțumit pentru faptul că înțelege că am nevoie să am grijă de mine", a scris Cahill într-o postare pe Instagram.

Simona Halep - Iga Swiatek, marea semifinală de la Indian Wells 2022

Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM O ZI
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
IERI LA 18:22