La începutul acestui an, Amanda Anisimova a început parteneriatul cu Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. Cei doi erau pregătiți să lucreze împreună pentru o lungă durată de timp, mai ales după prestațiile bune ale lui Anisimova la Australian Open, acolo unde a ajuns până în optimile de finală, fiind eliminată de cea care avea să ridice deasupra capului trofeul, Ashleigh Barty.
În luna ianuarie, Amanda Anisimova anunța cu entuziasm colaborarea cu antrenorul australian care a scris istorie în circuitul feminin de tenis alături de Simona Halep: "De abia începem să ne cunoaștem mai bine. Vom vedea cum merg lucrurile, dar eu sper să devină o colaborare pe termen lung pentru că e un real ajutor", a spus Amanda Anisimova la Melbourne. După debutul la Indian Wells, cei doi au anunțat că încheie colaborarea, după nici trei luni împreună.
Cu toate acestea, motivul încetării colaborării nu a avut legătură cu jucătoarea din Statele Unite, ci cu regulile de carantină din Australia. Darren Cahill a recunoscut că nu este pregătit să continue această colaborare după ce a analizat situația.
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
Citește și:

Darren Cahill a explicat de ce a încheiat colaborarea cu Anisimova

Într-o postare pe contul său de Instagram, Darren Cahill a explicat pe larg motivele pentru care a luat această decizie:
"Salutare tuturor, voiam să vin cu un update în legătură cu evenimentele de la Indian Wells. Am ajuns în Statele Unite cu trei zile înainte de a mă îndrepta către Indian Wells și nu mă simțeam bine. După a doua zi pe teren cu Amanda, am realizat că nu voi fi capabil să îi ofer atenția și grija de care are nevoie pentru a îmi face meseria de antrenor așa cum trebuie.
Nu este ușor de explicat, dar după cele 28 de zile de carantină de anul trecut în Australia, am avut probleme să merg mai departe. Asta a fost după cele 14 zile de carantină înainte de Australian Open 2021 și cele 9 luni de stat în străinătate, din cauza restricțiilor noastre și a regulilor de carantină. După ce am petrecut 28 de zile analizând fiecare mișcare, meci și punct din 2021, am fost extenuat.
Chiar și la Australian Open în acest an am tras de mine, ceea ce este neobișnuit pentru mine când vine vorba de tenis, deoarece este, de obicei, o bucurie pentru mine să fac ceea ce fac. După Australian Open, am crezut că am devenit moale și am crezut că ar trebui să trag mai mult de mine pentru a reveni. Practic, să mă bat pe spate și să merg la Indian Wells și Miami, două turnee grozave, unde mintea și corpul meu vor reveni mai puternice.
https://i.eurosport.com/2022/03/11/3335832.jpg
Din păcate, nu am fost deloc aproape de acest lucru. Am vorbit pe larg cu Amanda a doua zi și i-am mulțumit pentru faptul că înțelege că am nevoie să am grijă de mine. De asemenea, m-am oferit să rămân și să continui să o ajut pe ea și pe echipa ei în aceste săptămâni ca prieten și ca cineva care are o încredere enormă în ea și în viitorul ei pe terenul de tenis.
Este important și faptul că Hleb Maslau a fost cu nou la Indian Wells și el este unul dintre motivele pentru care Amanda a jucat atât de bine în Australia, făcând în cea mai mare parte a meseriei de antrenor înaintea sezonului cu ea la Miami. Alături de Rob Brandsma, ea este în mâini bune.
Sunt conștient de faptul că greutățile mele pălesc în comparație cu suferința cauzată de COVID și acum de războiul din Ucraina. Gândurile mele sunt alături de cei afectați.
Vă mulțumesc pentru susținerea pe care am primit-o și ne vom revedea la Wimbledon, alături de echipa mea minunată de la ESPN, dacă nu chiar mai devreme", a scris Darren Cahill pe contul său de Instagram.
În urma acestui mesaj, Darren Cahill a primit mai multe mesaje de susținere din partea Simonei Halep, Nadiei Comăneci, Patrick Mouratoglou sau Stan Wawrinka.
Parcursul Amandei Anisimova la Indian Wells s-a încheiat în turul al doilea, atunci când a abandonat în partida cu Leylah Fernandez. Anisimova a ratat patru mingi de meci în setul al doilea, pe care l-a pierdut în cele din urmă la tibreak. După ce a pierdut setul al doilea, Anisimova a cerut o pauză medicală, susținând că nu se simte bine. În cele din urmă, ea s-a retras, iar Fernandez a mers mai departe.
CINE SE VA IMPUNE ÎN MECIUL DIN OPTIMI DE LA INDIAN WELLS?
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36