Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a vorbit despre relația cu noul ei antrenor. "Acum e ceva nou și interesant"

Andrei Nicolae

Actualizat 12/03/2022 la 11:40 GMT+2

Simona Halep colaborează la Indian Wells cu un nou antrenor, Morgan Bourbon (29 de ani). Românca a obținut o primă victorie sub comanda francezului, cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 52 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-2, în cadrul turului 2.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Sinona Halep s-a calificat în turul 3 la Indian Wells, turneul de 1.000 de puncte pe care l-a câștigat în 2015, după ce a depășit-o în trei seturi pe Ekaterina Alexandrova, cu 6-2, 4-6, 6-2. A fost și primul meci în care românca l-a avut alături pe antrenorul francez Morgan Bourbon (29 de ani).
"Cu Morgan lucrez de o săptămână. E de treabă, știe tenis, dar nu pot spune mai multe. Încerc să-l cunosc mai bine. Vorbim mult, pentru că încă nu ne știm. Eu am o rutină pe care vreau s-o păstrez, iar el s-a adaptat. Eu îl ascult când are ceva de spus. Nu am avut niciodată un antrenor mai nervos decât mine. E prima dată. Îmi place să lucrez cu antrenori mai în vârstă, pentru că au mai multă experiență, dar acum e ceva nou și interesant. Vom vedea ce va fi", a declarat Simona Halep după partida cu Ekaterina Alexandrova.
Românca a explicat și de ce a mers fără antrenor la precedentele turnee, din luna februarie:
"Am vrut să stau fără antrenor, am mers la două turnee, dar este destul de greu. Nu e ușor să ajustezi antrenamentele, iar înainte de meciuri e greu să fii singură. E mai profesionist să am pe cineva cu mine, dar acele două turnee m-au făcut să văd unde sunt și să văd ceea ce îmi trebuie de fapt".

Simona Halep s-a antrenat la Academia lui Patrick Muratoglku înainte de Indian Wells

Înainte de a ajunge în Statele Unite, la Indian Wells, Simona Halep s-a antrenat la Academia lui Patrick Mouratoglou din Franța, de la Biot.
"Darren Cahill m-a împins să merg acolo, îl respectă mult pe Patrick Mouratoglou și mi-a zis că ar fi cea mai bună alegere cu mine. A fost o săptămână grozavă. Atmosfera e foarte plăcută. Am luat de acolo ce aveam nevoie", a dezvăluit Simona Halep.
Românca a recunoscut că nu se află azi la cel mai înalt nivel, dar speră să ajungă cât mai departe la Indian Wells. "Muncesc din greu, lucrez și am un plan. Din punct de vedere fizic, sunt foarte bine. E doar o chestiune de timp până când voi ajunge la nivelul la care am fost. Nu mă stresez", a mai spus Simona.
Halep va juca duminică în turul 3 la Indian Wells contra tinerei Coco Gauff (17 WTA). Americanca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 7-6 în fața conaționaldei Claire Liu (87 WTA).
Simona a mai jucat o singură dată în fața reprezentantei SUA. În 2019, la Wimbledon, românca a oprit o serie de victorii spectaculoase pentru Gauff la Wimbledon și a a câștigat trofeul. Acea partidă de pe iarba londoneză s-a terminat cu un sec 6-3, 6-3 pentru Simona Halep. Americanca va împlini 18 ani chiar în ziua meciului din turul 3 de la Indian Wells.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo