Simona Halep i-a predat o adevărată lecție de tenis Petrei Martic, de care a trecut cu 6-1, 6-1, dar în semifinale cel mai probabil lucrurile vor sta total diferit. Pentru că între campioana noastră și ultimul act de la Indian Wells se află Iga Swiatek, numărul 4 mondial. Poloneza a spulberat-o pe Madison Keys, scor 6-1, 6-0 în sferturi, astfel că mulți văd disputa cu Halep drept adevărata finală a competiției.
Halep a ajuns la 15-3 în 2022, dar și Swiatek are cifre fantastice în acest an, având un raport victorii/înfrângeri de 18-3. Nicio altă sportivă din circuit nu a obținut mai multe succese în acest sezon decât poloneza. În consecința, campioana noastră se așteaptă la o luptă acerbă în penultimul act, dar are încredere totală în jocul său.
"Va fi mai dificil, e foarte solidă, e constantă, va fi o bătălie grea. Am jucat doar pe zgură cred - ba nu, am jucat o dată și pe zgură -, dar acum va fi o nouă zi, o nouă luptă. Mă aștept la o dispută grea, cred că joacă cel mai bun tenis din viața ei. Dar sunt în semifinale, am încredere, voi încerca să fac cel mai bun meci al meu", a spus Halep la conferința de presă, pentru ca apoi, întrebată dacă i-a urmărit partidele polonezei la Indian Wells 2022: "Aici? Nu. Nu mă uit la meciurile din turneu, în general, nu îmi iau notiție. Încerc să mă relaxez, dar știu cât de puternică e Iga".
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
ACUM O ZI
CITEȘTE ȘI:
SUPER-ANUNȚUL FĂCUT DE SIMONA HALEP, DUPĂ CE A AJUNS ÎN SEMIFINALELE INDIAN WELLS

Halep - Swiatek, pentru un loc în finală. Pe cine avantajează condițiile de joc

Condițiile de la Indian Wells sunt pentru mulți destul de dificile, în contextul în care există aproape în permanență vântul specific deșertului californian. Simona Halep s-a adaptat mereu bine, iar terenurile lente au ajutat-o aproape întotdeauna să facă meciuri mari și să avanseze mult în turneu.
Întrebată cine va fi favorizată de condițiile de joc, în semifinale, Halep a spus: "Cred că cea care se va adapta mai bine la aceste condiții va avea un plus. Eu, personal, mereu am jucat bine aici, așa că îmi plac condițiile. Cred că dacă îți intri în ritm, poți obține un avantaj important".
Halep și Swiatek vor fi pentru a 4-a oară față în față în circuitul WTA. Sportiva noastră conduce cu 2-1, iar ultima lor confruntare a avut loc acum mai bine de un an, la Australian Open 2021, acolo unde Simo s-a impus în 3 seturi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4. Celelalte două întâlniri directe au avut loc pe zgură, suprafață pe care ambele jucătoare se descurcă admirabil.
Confruntarea dintre Simona Halep și Iga Swiatek va avea loc vineri seară, organizatorii urmând a anunța în această noapte ora disputei.

Simona Halep - Iga Swiatek, marea semifinală de la Indian Wells 2022

Tenis
Simona Halep se odihnește în România înainte de Roland Garros! Ce mesaj i-a transmis Mouratoglou
14/05/2022 LA 19:55
Tenis
Ion Țiriac știe cum poate reveni Simona Halep în elita tenisului: "Să facă precum Cristina Neagu!"
14/05/2022 LA 14:09