Ana Bogdan s-a calificat în premieră în finala unui turneu WTA, sâmbătă, la Varşovia, după ce a învins-o în penultimul act pe Katerina Baindl (Ucraina), cu 7-5, 7-5.
Ana Bogdan (29 ani, 108 WTA), care nu mai atinsese "careul de ași" al unui turneu WTA 250 din 2018, când ajungea în penultimul act la două turnee consecutive, Monterrey şi Bogota, s-a impus după două ore şi 13 minute.
"Pot să spun că mi-am gestionat emoțiile foarte bine azi. Am vrut să joc cu mintea limpede, fără presiune, dar a fost destul de greu. Tactic, am fost foarte bine pregătită, la nivel de setup mental am știut tot timpul ce am de făcut. Am rămas concentrată la fiecare punct și mi-am spus mereu că voi învinge", a spus Ana Bogdan, citată dewtatennis.com.
Parma Ladies Open
Ana Bogdan are planuri mari, după semifinala de la Parma: "Acesta nu e finalul! Ne vedem la Cluj!"
02/10/2022 LA 10:09
Ana Bogdan, urmărită din lojă de partenerul său, Simone Tempestini, campionul en titre al României la raliuri, şi-a asigurat un cec de 19.750 de dolari şi 180 de puncte WTA, iar în finală o va întâlni pe Caroline Garcia (Franţa), a cincea favorită. Aceastae într-o formă de zile mari, câștigând 17 din ultimele 20 de partide în care a evoluat.

Mesaj pentru apropiați

Înaintea finale de azi, ora 16:00, Ana Bogdan a transmis un mesaj pe contul său de Instagram celor apropiați, celor care cred în ea și o susțin necondiționat. ”Alunecând și sărind cu multă bucurie și emoție în prima mea finală de WTA 250K. Mulțumesc mult tuturor pentru sprijin!”, a scris Ana.
Ana și Caroline Garcia s-au mai întâlnit o singură data în circuitul WTA, la Wimbledon în 2017, iar franțuzoaica a câștigat cu 6-4, 6-3.
"A fost o săptămână solicitantă, mai ales azi mi-a fost greu din punct de vedere fizic pentru că am avut foarte puțin timp să mă recuperez după bătălia cu Iga, de vineri. Nici condițiile nu ne-au ajutat, a plouat mult, a fost dificil. Sunt fericită cu modul în care am jucat, în condițiile date, am fost extrem de concentrată și acest lucru mi-a adut această recompensă, finala", a spus Garcia, după ce a trecut de Paolini, conformwtatennis.com.
Tenis
Ana Bogdan, eliminată în semifinale la Parma! Înfrângere dramatică a româncei cu Mayar Sherif
01/10/2022 LA 06:27
Parma Ladies Open
Ana Bogdan nu a mai jucat vineri în semifinale la Parma cu Mayar Sherif! Anunțul organizatorilor
30/09/2022 LA 15:54