Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal a spus tot! De ce rivalitatea cu Roger Federer este peste cea cu Novak Djokovic

Dani Morar

Publicat 01/01/2024 la 16:04 GMT+2

Rafa Nadal va debuta în primul meci de simplu din 2024 împotriva lui Dominic Thiem, în primul tur la Brisbane. Ibericul a vorbit despre rivalitățile cu Roger Federer și Novak Djokovic, cele care au marcat ultimele două decenii din tenis și a dezvăluit un lucru foarte interesant.

Imagini greu de privit! Federer și Nadal au plâns cot la cot după ultimul meci al lui Roger

Rafa Nadal a pierdut primul meci de la revenirea pe terenul de tenis, după accidentare. "Matadorul" a cedat la dublu la Brisbane, dar va avea ocazia să își testeze forma la simplu împotriva lui Dominic Thiem.
Spaniolul a vorbit vorbit despre rivalitatea cu Roger Federer și Novak Djokovic și a dezvăluit un lucru interesant. Nadal a dezvăluit de ce meciurile cu elvețianul au ceva aparte, după o întrebare a jurnaliștilor El Pais.
"De ce se vorbește atât de mult despre rivalitatea Federer - Nadal și așa puțin despre Djokovic - Nadal sau Djokovic – Federer, chiar dacă și în celelalte au existat meciuri uimitoare și Djokovic e jucătorul cu cele mai multe Grand Slamuri?", a fost întrebarea adresată lui Rafa.
"Sunt mai mulți factori. Câțiva nu o să îi spun deoarece îmi e dificil și nu e rolul meu să comentez asta. Dar în ceea ce privește tenisul e clar. Este o combinație de stiluri radicale.
Roger reprezenta perfecțiunea în termeni de estetică, elganță și tehnică. Am și eu o tehnică bună, dar nu e același lucru cu estetica. Sunt două lucruri diferite. El avea o tehnică incredibilă, făcea lucrurile cu o frumusețe și o eleganță impresionantă.
Când mi-am început ascensiunea, el era numărul 1 în lume, iar eu un rival cu părul lung și cu un fizic exuberant. Eleganță împotriva unui războinic. A fost o combinație unică de personalități și stiluri. Toate acestea, combinate cu multe meciuri pe marile arene ale lumii, au transformat rivalitatea noastră în ceva care însemna mai mult decât orice meci", a răspuns lui Rafa, pentru El Pais.
Citește și:

Rafa Nadal și Andy Murray, batjocoriți de Mardy Fish

Rafael Nadal vrea să ajungă la Australian Open la cel mai bun nivel cu putință, având în vedere că nu s-a putut pregăti așa cum ar fi vrut din cauza accidentării. Ibericul a luat decizia de a reveni în ultimele zile din 2023 la Brisbane, pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea primului turneu de Grand Slam al anului.
Spaniolul a primit un wild card pentru a juca la Brisbane, iar în ultimele zile s-a pregătit intens pentru primele sale meciuri.
O parte dintre antrenamente le-a avut alături de Andy Murray, iar mai multe imagini au fost publicate în mediul online, de la întâlnirea celor doi.
Fost ocupant al locului 7 ATP, Mardy Fish, a profitat de moment și și-a bătut joc de foștii săi colegi din circuit, amuzându-se pe seama acestora pe Twitter.
"Ultima dată când am jucat cu voi, aveați încă mult păr", a scris acesta pe un ton de glumă, distribuind o imagine cu Nadal și Murray.
Americanul a jucat ultima dată cu Nadal în 2011 și cu Murray în 2015. În continuare, la Brisbane, Nadal îl va înfrunta pe Dominic Thiem, în timp ce Murray se va întâlni cu Grigor Dimitrov.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo