Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, anunț de ultimă oră despre starea sa de sănătate! Cum se simte după meciurile de la Brisbane

Dani Morar

Publicat 04/01/2024 la 14:46 GMT+2

Rafa Nadal s-a calificat în sferturile de finală de la Brisbane, după victoria în fața lui Jason Kubler și imediat după meci a vorbit despre starea sa de sănătate. Deși nu a jucat de un an, spaniolul a anunțat că nu mai simte dureri și se poate mișca liber, o veste excelentă pentru fanii săi.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal nu i-a dat nicio șansă lui Jason Kubler, pe care l-a învins cu 6-1, 6-2 și s-a calificat în sferturi la Brisbane, acolo unde va da peste un alt australian, Jordan Thompson.
"Matadorul" a oferit ultimele detalii despre starea sa de sănătate. Fanii săi sunt îngrijorați deoarece perioada de absență de un an l-ar putea afecta din punct de vedere fizic, dar Nadal îi liniștește și spune că nu simte nicio reținere în mișcări, iar operația și piciorul nu îi mai fac probleme.
"Am avut un an în care nu am mai simțit tensiunea unui meci oficial. Simt o oarecare oboseală a mușchilor pe ici-colo. Dar, în general, mă simt bine.
Este important că operația la șold nu mă mai deranjează deloc. Acest lucru e super important pentru mine. Pentru moment, și piciorul răspunde bine.
Pentur mine, asta e principala problemă. Pentru moment sunt capabil să fac mișcări fără a simți că sunt limitat. Asta mă face să mă simt fericit și capabil să joc mai bine, fără îndoieli", a declarat Rafa după victoria cu Jason Kubler.
Citește și:

Rafa Nadal, pentru al 21-lea an consecutiv într-un sfert de finală în ATP

Odată cu victoria împotriva lui Jason Kubler, spaniolul s-a calificat în al 225-lea sfert de finală al carierei. Acesta este al 21-lea sezon în care Rafael Nadal a ajuns în ultimii 8 la cel puțin un turneu ATP. El este plasat pe locul 4 într-un astfel de clasament al longevităţii, în spatele lui Feliciano López (sferturi în 22 de ani diferiţi), Jimmy Connors (23), și Roger Federer (24).
Nadal are parte de un traseu neaşteptat de uşor la Brisbane. Dacă în prima rundă a avut parte de o încleştare grea, cu Thiem, în turul secund a scăpat de favoritul specialiştilor, Aslan Karatsev, care a abandonat înainte de decisivul cu Jason Kubler din cauza unei accidentări. În sferturi, experţii anticipau un duel al lui Rafa cu Ugo Humbert, dar favoritul 4 a declarat forfait înainte de duelul cu Jordan Thompson. Aşadar, "Matadorul" se va lupta pentru un loc în semifinale cu un alt australian, ocupant al poziţiei 55 ATP. Nadal şi Thompson s-au întâlnit de două ori până acum, de fiecare dată ibericul mergând mai departe în minimum de seturi.
Rafa speră să prindă cât mai multe meciuri în picioare înainte de Australian Open, competiţie pe care a câştigat-o în 2009 şi 2022. La cum a arătat în duelurile cu Thiem şi Kubler, ibericul poate să facă săptămâna a doua la Melbourne, dacă va avea parte de un tablou abordabil, fără Djokovic, Alcaraz, Sinner sau Medvedev în primele 3 tururi.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo