Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, gest superb de fair-play la Brisbane! Genial ce a făcut la conferința de presă, după înfrângerea cu Thompson

Dani Morar

Actualizat 05/01/2024 la 18:49 GMT+2

Rafa Nadal a avut o săptămână bună la Brisbane, cu 3 meciuri în picioare, dar a fost eliminat în sferturile competiției de către Jordan Thompson. Ibericul a terminat partida cu dureri la picior, dar a dat dovadă de mult fair-play și a încercat să mute atenția jurnaliștilor pe meritele adversarului său.

Așteptarea a luat sfârșit. Nadal revine pe teren! TOP 5 puncte reușite, de-a lungul timpului, la AO

Rafa Nadal a ratat 3 mingi de meci și a fost eliminat de la Brisbane de Jordan Thompson. "Matadorul" a resimțit dureri și este rezervat să se pronunțe în privința participării sale la Australian Open, dar chiar și așa, nu a uitat să-și felicite adversarul la finalul partidei. La conferința de presă, toate întrebările aveau ca țintă starea fizică a spaniolul, dar cel mai titrat jucător din istoria Roland Garros a încercat să mute atenția pe meritele australianului, care a făcut o partidă senzațională.
"Durerea pe care am simțit-o azi nu mai e importantă. Astăzi este despre șansa de a juca 3 meciuri. Adversarul meu a evoluat bine. Trebuie să acordăm meritul adversarului, s-a luptat din greu.
Din punctul meu de vedere, sunt fericit pentru cum a decurs această săptămână. Dacă ceva va fi mai rău decât ne așteptăm, atunci nu mai e totul atât de roz. Dar să așteptăm puțin. Vreau să spun că nu e momentul să vorbim despre aceste lucruri (n.r. despre accidentare).
Este o zi în care trebuie să fiu fericit și să îmi felicit adversarul. Zilele viitoare voi vedea cum mă voi simți. Dacă nu mă simt bine, vom face câteva teste și vom verifica ce s-a întâmplat. Dar e momentul să fiu calm, să aștept să mă trezesc mâine și după aceea vom vedea", a spus Nadal la conferința de presă, citat de Marca.
Citește și:

Jordan Thompson, după victoria cu Rafa Nadal de la Brisbane

Australianul este primul jucător care îl învinge pe Nadal într-o semifinală a unui turneu ATP după ce pierde setul inaugural, din 2021 încoace. Atunci, Stefanos Tsitsipas reușea aceeași performanță la Australian Open. Dacă ne raportăm la o partidă de maxim 3 seturi, atunci "Matadorul" nu mai fusese învins după câștigarea primului set din 2017, când pierdea cu Milos Raonic.
"Un meci extraordinar, mulțumesc tuturor suporterilor care au stat până la 12 noaptea să ne vadă. (n.r. despre ultimul punct al meciului) A trebuit să ne concentrăm. A fost un punct lung și sunt bucuros pentru această victorie.
Da, am salvat 3 mingi de meci. E extraordinar să faci asta împotriva lui Rafa și să ajung în prima mea semifinală aici, în fața propriului public.
100% am simțit forța publicului. M-a împins de fiecare dată de la spate. Spectatorii au fost superbi și m-au ajutat de fiecare dată când îmi era greu.
Dimitrov a avut un an foarte bun și este un jucător fantastic. Mă încălzeam și l-am văzut aici și m-am gândit: "Oh, doar ce te văzusem la TV." Azi sper că m-a urmărit și el pe TV, iar mâine ne vom întâlni pe teren", a declarat Thompson la finalul partidei cu Nadal.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo