Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal pune sub semnul întrebării participarea la Australian Open! "Nu mai sunt 100% sigur de nimic"

Dani Morar

Actualizat 05/01/2024 la 17:57 GMT+2

Rafa Nadal a fost eliminat dramatic în sferturile turneului ATP de la Brisbane de australianul Jordan Thompson. Ibericul a resimțit din nou durerei la picior și după meci a recunscut că nu este 100% sigur de participarea la Australian Open, Grand Slam care începe peste o săptămână.

Top 10 momente savuroase cu Rafael Nadal, de-a lungul timpului, la Australian Open

Rafa Nadal a fost învins în set decisiv în sferturile de la Brisbane, Jordan Thompson impunându-se cu 5-7, 7-6, 6-3, după aproape 3 ore și jumătate de joc și 3 mingi de meci salvate.
"Matadorul" a dezvăluit că a resimțit din nou dureri la picior, iar acum pune sub semnul întrebării participarea sa la Australian Open. Nadal a spus că nu este 100% sigur de nimic în aceste momente și așteaptă să vadă în ce stare se va afla în zilele următoare, pentru a vedea dacă este vorba despre o accidentare serioasă sau doar oboseală musculară.
"Trebuie să văd în ce stare voi fi când mă voi trezi mâine. Am vorbit în aceste zile, în general despre lucruri pozitive. De asta încerc să nu fiu exagerat de pozitiv când vorbesc. Vorbesc cu multă precauție pentru că știu că pentru corpul meu e dificil să joace turnee la nivel înalt după pauza de un an.
Când lucrurile devin și mai dificile, nu știi cum va reacționa corpul tău. Trebuie să fiu deschis. Nimic nu s-a schimbat pentru mine. Felul în care abordez tot nu s-a schimbat deloc. Trebuie să iau totul așa cum vine.
Dacă lucrurile se întâmplă și am o problemă într-o parte a corpului sau în alta, atunci trebuie să accept asta. Este un început. Nu am mai jucat la un turneu de atât de mult timp. Nu am jucat la un turneu și nici nu m-am antrenat la cel mai înalt nivel în ultimele 4 luni.
După cum am spus, ultimele luni au fost bune din punct de vedere al intensității, dar nu a fost o perioadă lungă de timp. Nu știu. Sper că nu e nimic grav și mă voi putea antrena săptămâna viitoare și să joc la Melbourne. Sincer, în acest moment nu sunt 100% sigur de nimic", a declarat Nadal la conferința de presă.
Citește și:

Jordan Thompson, după victoria cu Rafa Nadal de la Brisbane

Australianul este primul jucător care îl învinge pe Nadal într-o semifinală a unui turneu ATP după ce pierde setul inaugural, din 2021 încoace. Atunci, Stefanos Tsitsipas reușea aceeași performanță la Australian Open. Dacă ne raportăm la o partidă de maxim 3 seturi, atunci "Matadorul" nu mai fusese învins după câștigarea primului set din 2017, când pierdea cu Milos Raonic.
"Un meci extraordinar, mulțumesc tuturor suporterilor care au stat până la 12 noaptea să ne vadă. (n.r. despre ultimul punct al meciului) A trebuit să ne concentrăm. A fost un punct lung și sunt bucuros pentru această victorie.
Da, am salvat 3 mingi de meci. E extraordinar să faci asta împotriva lui Rafa și să ajung în prima mea semifinală aici, în fața propriului public.
100% am simțit forța publicului. M-a împins de fiecare dată de la spate. Spectatorii au fost superbi și m-au ajutat de fiecare dată când îmi era greu.
Dimitrov a avut un an foarte bun și este un jucător fantastic. Mă încălzeam și l-am văzut aici și m-am gândit: "Oh, doar ce te văzusem la TV." Azi sper că m-a urmărit și el pe TV, iar mâine ne vom întâlni pe teren", a declarat Thompson la finalul partidei cu Nadal.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo