Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Grigor Dimitrov, campion la Brisbane, după ce l-a învins pe Holger Rune. Bulgarul, primul titlu după 2240 de zile

Andrei Nicolae

Publicat 07/01/2024 la 12:12 GMT+2

Grigor Dimitrov a devenit duminică dimineața campionul turneului de la Brisbane, după ce l-a învins pe Holger Rune în ultimul act de la Antipozi. Titlul din Australia reprezintă primul trofeu pentru tenismenul bulgar după o pauză de 2240 de zile.

Bulgarian Grigor Dimitrov reacts during the men's singles final match against Danish Holger Rune at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane on January 7, 2024

Credit imagine: Getty Images

Grigor Dimitrov a cucerit titlul de la Brisbane la capătul unei victorii muncite împotriva lui Holger Rune, scor 7-6 (5), 6-4. În duelul principalilor favoriți ai competiției de la Antipozi, bulgarul a avut câștig de cauză, confirmând forma bună pe care a arătat-o și în finalul anului 2023.
După ce a ajuns în finala Masters-ului de la Paris și în penultimul act al turneului de la Shanghai, numărul 14 mondial a pus în sfârșit mâna pe un trofeu după o pauză de 2240 de zile. Dimitrov nu mai câștigase vreo competiție de la Turneul Campionilor din 2017 încoace, astfel că a avut aproximativ șase ani și o lună de așteptat până la un nou triumf.
Titlul de la Brisbane este al 9-lea cucerit de bulgar în cariera sa la nivel de profesionist. Nu este însă primul triumf pentru Dimitrov la Antipozi, deoarece în 2017 acesta a mai câștigat o dată aceeași competiție.
Citește și:

Dimitrov, campion la Brisbane, după un meci de 2 ore și 19 minute cu Rune

Primul set al partidei de la Antipozi a fost extrem de echilibrat, ambii jucători reușind să câștige toate game-urile de pe propriul serviciu. Diferența s-a făcut în tiebreak, unde bulgarul a făcut două mini-break-uri și s-a impus cu 7-5.
În actul secund, Dimitrov a făcut break-ul la scorul de 3-3, după care a avut două șanse de a câștiga titlul pe serviciul adversarului său, la 5-3. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă așteptarea bulgarului nu a durat mult, deoarece și-a ajudecat victoria pe propriul serviciu, încheiând meciul cu scorul de 7-6, 6-4.
Pentru Rune, finala de la Brisbane a fost prima șansa de a cuceri un trofeu după ce a început colaborarea cu Boris Becker. Cei doi tenismeni vor participa și la Australian Open 2024, unde vor avea ocazia să se confrunte din nou.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo