Programul competițional dat publicității marți de WTA, până la data de 11 iulie, are în continuare statut provizoriu, însă are datul de a oferi un strop de stabilitate: cele două turnee de Grand Slam ale verii, Roland Garros și Wimbledon își păstrează pozițiile normale.
În afara decalării Australian Open-ului, deja confirmată de câteva săptămâni - când a fost publicat calendarul primelor șapte săptămâni, programul schițat de WTA include acum următoarele 20 de săptămâni și nu aduce modificări susbtanțiale în ceea ce privește principalele turnee de obiectiv ale sezonuluui.Unica absență - dar, din nou, deja cunoscută, este absența turneului de la Indian Wells, înaintea celui de la Miami; întrecerea din California ar putea apărea ulterior în program.

Când își apără Halep titlul la Wimbledon

Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 3 ORE
Wimbledon 2021 este programat să înceapă pe 28 iunie, urmând a se încheia duminică, 11 iulie.
Simona Halep a păstrat titlul câștigat în 2019 după finala cu Serena Williams, în condițiile în care în 2020 Wimbledon a fost anulat pentru prima dată după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Când se joacă Roland Garros 2021

Turneul de la Roland Garros este programat să înceapă pe 23 mai, finala masculină urmând să aibă loc pe 6 iunie.
În această primă parte a sezonului se regăsesc patru turnee de categorie WTA 1000 (reamintim faptul că în acest an dispar categoriile Premier Mandatory / Premier 5 / Premier / International, WTA aliniindu-și sistemul de clasificare la cel din ATP): Dubai Duty Free Tennis Championships, Miami Open, Mutua Madrid Open și Internazionali BNL d’Italia (Roma, la care Halep ar trebui să își apere trofeul câștigat în septembrie 2020 începând cu data de 10 mai).
  • WTA a luat-o înaintea forului similat din tenisul masculin în a anunța programul competițional până la Wimbledon 2021.
  • Interesant este și faptul că după terminarea Australian Open-ului, starurile tenisului mai au la dispoziție un turn eu WTA 500 tot la Melbourne.
  • Succesiunile de turnee Doha / Dubai și Madrid / Roma / Roland Garros se păstrează și în 2021.
Australian Open
Predicția americanilor despre duelul Simona Halep - Alize Cornet: "Ea va fi probabil agresorul!"
ACUM 6 ORE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Alize Cornet, în optimile de finală la Australian Open 2022
ACUM 7 ORE