”Principiile și regulile de bază rămân aceleași indiferent dacă antrenezi un jucător sau o jucătoare. Principala diferență este reprezentantă de partea emoțională. Jucătoarele nu au o armă puternică pentru a închide punctele. Spre exemplu cum era cazul lui Sampras sau al lui Agassi. Care puteau câștiga rapid anumite puncte, chiar din serviciu.
Te poți relaxa puțin la 6-3, 4-2 pentru că știi că vei câștiga rapid câteva puncte pe serviciu și te vei apropia de finalul partidei. Dar asta nu se întâmplă în circuitul feminin. Doar în cazul Serenei Williams, care are cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin.
Celelalte jucătoare trebuie să lucreze din greu pentru a-și câștiga punctele. Aici e importantă strategia care să te aducă mai aproape de câștigarea punctului. Uneori te afli într-o situație foarte bună de a câștiga, însă apar emoțiile. Începi să te grăbești, ești cu gândul la vestiare și alegi lovituri nepotrivite. Asta se întâmplă des în tenisul feminin.
Australian Open
John McEnroe, sceptic în legătură cu viitorul lui Djokovic: "Situația îl va lovi din plin"
ACUM 2 ORE
În afară de asta, fetele se antrenează la fel ca și băieții. Trag tare, sunt profesioniste. Terenul are aceeași mărime și pentru ele, lucrăm cu același timp de tactici. De aceea cred că diferențele între cele două sexe sunt minime. Ambele circuite au devenit extrem de importante și s-au dezvoltat enorm în ultimii 10-15 ani”, a declarat australianul pentru Digi Sport.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819382.jpg

Cahill, despre Halep: Nu de acord mereu cu ce spun!

”Simona nu e de fiecare dată de acord cu ceea ce spun, dar mereu încercăm să facem ce e mai bine pentru ea. Uneori australienii pot să fie prea calmi, iar Simona vrea uneori să stârnească emoția din mine. Asta e o caracteristică a educației, a culturii voastre, așa sunteți voi; într-o anumită măsură, românii pot deveni foarte emoționali și le place să își exprime trăirile mai mult decât australienilor. Cred ca în acest sens eu am ajutat-o pe Simona, dar și ea, la rândul ei, m-a schimbat pe mine”, a afirmat el.
Daren Cahill a vorbit și despre porecla pe care a primit-o când era mic: ”Porecla am primit-o încă de pe la vârsta de 10 ani și am rămas cu ea pentru totdeauna. Aceasta a fost 'Killer' (n.r. Ucigașul). Eram mic, jucam împotriva unor adversari mult mai mari. Am mai crescut abia pe la 18-19 ani. Jucam împotriva lui Mark Bears, din Melbourne.
Era mult mai înalt decât mine. El îmi spunea 'Little Killer' (n.r. Micul Ucigaș). De-a lungul anilor am crescut, s-a renunțat la partea cu „Micul" și am rămas doar 'Ucigașul'”, a povestit el.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Simona Halep-Donka Kovinic (ora 3:30)
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din ziua a 5-a de la Melbourne
ACUM 2 ORE