De MARIAN URSESCU
Înainte de Openul Francez, Carlos Alcaraz (19 ani) a insistat că este o "o persoană diferită" și un "jucător complet schimbat" în comparație cu cel care ajungea în turul 3 la Rolnad Garros în 2021. Recent, spaniolul l-a învins pe Alexander Zverev cu 6-3, 6-1 în finala Madrid Open, după ce în cadrul aceluiași turneu trecuse de Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Numărul 6 mondial caută acum să obțină primul său titlu de Grand Slam la Paris și crede că ascensiunea sa îl poate să viseze la un astfel de obiectiv.
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM O ORĂ
"Am jucat anul trecut la Paris dar atunci obiectivul era altul. Jucam pentru a crește mare, pentru a obține experiență. Acum sunt, așa cum am mai spus, un alt jucător, cu un alt joc", a declarat Carlos la conferința de presă de dinainte de Roland Garros.

"Nu vreau să pun presiune pe mine. Doar să joc!"

"Cred că acum, anul acesta, este unul dintre cei mai buni ani ai mei și sper să obțin un rezultat bun aici", a subliniat ibericul.
Alcaraz a fost învins cu 6-2, 7-6, 4-6, 2-6, 7-6, într-un meci nebun, de Matteo Berrettini, la Australian Open, la începutul acestui an, dar crede că forma sa va continua să crească în circuit în încercarea de a obține primul său titlu major.
"Nu vreau să pun presiune pe mine. Vreau doar să joc, așa cum o fac acum. Încerc să nu mă gândesc la presiune, încerc să nu mă gândesc la rezultatul pe care îl vreau, să câștig turnee și alte chestii, doar să continui să joc", a spus Carlos Alcaraz.
În primul tur la Paris, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe actualul număr 114 mondial, Juan Ignacio Londero, lucky-loser la Roland Garros. Londero a ajuns în turul 4 pe zgura pariziană în 2019, fiind învins atunci de Rafa Nadal.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Rezumatul partidei Djokovic - Van Rijthoven! sârbul a pierdut set, dar s-a impus destul de lejer
ACUM 2 ORE