Cândva Andy Murray scria pe rețelele de socializare că Garcia va deveni într-o bună zi lider mondial în clasamentul WTA. De atunci au trecut zece ani, iar Caroline Garcia ocupă în prezent locul 53 WTA. Cel mai sus a fost pe locul 4, în urmă cu trei ani. Rezultatele din ultima perioadă au determinat-o pe sportivă să ia o decizie descrisă în presa din Franța ca fiind "extremă".
Sfert-finalistă în 2017 la Roland Garros, Caroline Garcia a anunțat că renunță la colaborarea pe care o avea cu tatăl ei, Louis-Paul Garcia, fiind conștientă că parteneriatul lor nu funcționează. În locul tatălui ei, Caroline Garcia va lucra cu Gabriel Urpi, fost jucător de tenis, acum antrenor la Academia lui Rafael Nadal. Cei doi vor lucra împreună cel puțin până la Roland Garros, iar în plus, franțuzoaica va angaja și un preparator fizic privat.
Miami Open
WTA Miami | Simona Halep e în turul 3 după o revenire magistrală în meciul cu Caroline Garcia
25/03/2021 LA 11:42

Caroline Garcia și-a concediat tatăl din funcția de antrenor

"Este un proces natural, a fost decizie deliberată, am gândit totul. Accidentarea pe care o am mi-a dat timp să fac o listă cu avantaje și dezavantaje. Am ajuns la această decizie, acest pas este necesar. Poate așa voi câștiga și eu trofee, sunt pregătită. Nu cred că vocile celor care ne-au criticat colaborarea au avut vreun rol.
Dacă asta conta pentru mine, m-aș fi oprit din a mai lucra cu tatăl meu în urmă cu mult timp. Este pasul logic pe care trebuie să-l iau, nu ne-am îndeplinit obiectivele pentru ultimele două sezoane. Bineînțeles că am vorbit cu tatăl meu. Sunt recunoscătoare pentru tot ce a făcut pentru mine, dar acum e timpul să ne oprim", a spus Caroline Garcia pentru L'Equipe.
Ultimul meci disputat de Caroline Garcia în circuit a avut loc la Miami, chiar împotriva Simonei Halep, în fața căreia a pierdut în trei seturi. Franțuzoaica a câștigat până acum din tenis 10,904,164 de euro și a cucerit șapte titluri în întreaga carieră. La turneele de Grand Slam, cel mai bine s-a descurcat la Roland Garros, acolo unde a ajuns până în sferturi. La Australian Open și Wimbledon a ajuns până în optimi, pe când la US Open s-a calificat cel mai departe până în turul 3.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Miami Open
WTA Miami | Simona Halep - Caroline Garcia, în turul al doilea! Ora de start a meciului de joi
24/03/2021 LA 22:48
Miami Open
WTA Miami | Mihaela Buzărnescu, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia în primul tur
24/03/2021 LA 15:17