Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, în aceeași tabără cu Rybakina și Sabalenka! "E frustrant. Sper că WTA va găsi o soluție"

Dani Morar

Actualizat 03/10/2023 la 11:45 GMT+3

Ons Jabeur și-a manifestat și ea nemulțumirea în ceea ce privește noua regulă conform căreia jucătoarele primesc un prim tur liber la anumite turnee. Tunisianca a criticat WTA pentru deciziile luate și crede că trebuie să se intervină asupra calendarului, care dă bătăi de cap sportivilor din cauza distanțelor lungi parcurse în intervale realtiv scurte de timp.

Jabeur - Zheng - US Open Rezumat

Elena Rybakina a fost prima care s-a revoltat din pricina noii reguli din WTA, denumită "performance bye". Mai exact, jucătoarele cu clasament mai slab, dar cu rezultate bune la un turneu, vor primi un prim tur liber la competițiile viitoare, fiind favorizate în dauna sportivelor din topul ierarhiei mondiale. Rybakina a pățit asta la Tokyo. Deși Maria Sakkari și Caroline Garcia sunt clasate sub Rybakina, ele au obținut un loc între primele patru favorite ale turneului de la Tokyo.
După ce Iga Swiatek nu a împărtășit părerea Rybakinăi și a Sabalenkăi, Ons Jabuer a ieșit în față și a criticat în termeni duri deciziile luate de WTA în acest caz.
"Regulile pentru a primi un prim tur liber sunt confuze. În cazul meu, mi-ar fi plăcut să am un prim tur liber pentru turneul de la Ningbo. Dacă se iau în considerare rezultatele de la un turneu de 500 de puncte la unul de 1000, atunci se pot lua în considerare și rezultatele de la un turneu de 250 de puncte.
Cred că ar trebui să fie câteva schimbări în calendar. Nu ar trebui să avem un turneu în Mexic, apoi în Tokyo și din Tokyo să venim aici (n.r. Beijing). Cred că dacă oferă aceste calificări direct în turul 2, atunci ar trebui să o facă normal și să explice mai bine regulile.
Nu cred că avem o explicație pentru asta. Credeam că o să am un prim tur liber la Ningbo, dar nu am mai avut. E frustrant. O înțeleg pe Elena Rybakina și sper că WTA va găsi o soluție pentru a preveni astfel de situații. Ar trebui clarificate aceste situații odată pentru totdeauna", a declarat Jabeur.
Citește și:

Iga Swiatek nu e de aceeași părăre cu Rybakina și Sabalenka

Dacă Sabalenka și Rybakina au criticat în termeni duri noua regulă a WTA, Iga Swiatek, fostul lider mondial, e de părere că această modificare reprezintă o regulă de bun augur. Poloneza, aflată la turneul de la Beijing, a declarat că "nu e deloc deranjată" de faptul că ar trebui să joace un meci în plus.
"Nu am comentat prea mult despre această regulă pentru că sunt primele evenimente la care am jucat în care se întâmplă asta, chiar dacă am parcurs calendarul competițional de mai multe ori în cariera mea. Mi se pare inteligent, când am avut turnee în care am mers foarte departe atunci știu ce înseamnă să te grăbești înainte de următorul, fără timp de odihnă și pregătire.
Cred că regula e bună, are sens, doar că e frapant să vezi că unii favoriți nu au tur liber. Știu că au fost unele neînțelegeri, un pic de scandal, dar eu vreau doar să mă concentrez pe tenisul meu. Nu-mi pasă dacă trebuie să mai joc un meci, pentru mine este o altă oportunitate de a juca și de a câștiga. Cu adevărat, nu-mi pasă dacă mai joc un meci sau nu", a transmis Iga Swiatek.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo