Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petra Kvitova, ieșire nervoasă la adresa WTA! Cehoaica n-a mai rezistat, după eliminarea de la Beijing

Irina Aldea

Publicat 02/10/2023 la 18:22 GMT+3

Petra Kvitova a fost eliminată în turul al doilea la turneul WTA 1000 de la Beijing. Cehoaica s-a îndreptat direct pe rețelele de socializare pentru a critica WTA pentru programarea meciului său cu Samsonova.

Petra Kvitova

Credit imagine: Getty Images

Petra Kvitova a traversat 24 de ore dificile. Cehoaica a învins-o la Beijing cu greu pe Wang Xiyu într-un meci de senzație, încheiat cu scotul de (6) 6-7, 7-5, 6-3, după trei ore și 7 minute de joc. Kvitova a revenit pe teren ziua următoare pentru a ceda în fața Liudmilei Samsonova. Programarea partidelor a reprezentat o povară pentru Kvitova, care a avut foarte puțin timp la dizpoziție de recuperare între partide.
Ocupanta locului 14 WTA a fost vizibil epuizată în meciul cu Samsonova. Cehoaica a criticat dur programul după meciul pierdut, vorbind despre situația "departe de a fi ideală". Kvitova a spus că a practicat acest sport cu respect și că nu este o persoană care să se enerveze atât de ușor din cauza unor astfel de lucruri, dar că are sentimente puternice față de această problemă care persistă în tenisul mondial feminin.
CITEȘTE ȘI:

Petra Kvitova, ieșire nervoasă la adresa WTA. Ce a deranjat-o pe cehoaică

"Departe de a fi ideal să îmi termin meciul la China Open la ora 1 dimineața și apoi să mă întorc în program la 17:30 a doua zi, când unele meciuri din primul tur încă nu se jucaseră. Întotdeauna am practicat acest sport cu un respect imens și rareori vorbesc, dar de data aceasta mă simt puternică îndeajuns să spun că trebuie să existe o soluție mai bună la această problemă. WTA, tratează-ți jucătoarele mai bine!", a scris Petra Kvitova pe X (fostul Twitter).
Fosta finalistă de la China Open a considerat că trebuie să existe o soluție "mai echitabilă" – precizând că multe dintre partidele din turul inaugural nu se terminaseră. Luni, cehoaica a cedat cu scorul de 4-6, 5-7 în fața Liudmilei Samsonova, după o oră și 36 de minute de joc. Nu se știe dacă actuala campioană de la Miami și Berlin va mai juca la vreun turneu în restul sezonului 2023.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo