Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, out în primul tur la Beijing! A cedat în decisiv cu Petra Martic, într-un meci de mare luptă

Dani Morar

Actualizat 30/09/2023 la 13:34 GMT+3

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la Beijing, după ce a cedat în 3 seturi împotriva Petrei Martic. Partida a durat peste 2 ore, iar cele două jucătoare au dus o luptă intensă, mai ales în runda decisivă, când s-au jucat câteva schimburi lungi.

Sorana Cîrstea, US Open 2023

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a pierdut încă din primul tur la Beijing, după un meci de mare luptă cu Petra Martic. Românca a pierdut cu 2-6, 6-2, 6-7, după 2 ore și jumătate de joc, deși a dat semne că se poate impune în decisiv.
Sorana a deschis meciul pe propriul serviciu, pe care și l-a adjudecat, după ce adversara sa o egalase la 40. La scorul de 2-1, jucătoarea noastră a avut două șanse de a face break-ul, însă a cedat până la urmă, iar adversara a egalat.
A fost și momentul psihologic al primului set, echilibrul fiind rupt după acest game. Petra a câștigat imediat pe serviciul româncei și s-a distanțat la 4-2, după ce a pierdut doar două puncte pe propriul serviciu.
Petra Martic a mai făcut un break, iar apoi a închis runda inaugurală cu 6-2, fructificând a doua minge de set. Croata a reușit 5 ași în primul set, față de unul singur al Soranei și a avut un procentaj aproape dublu al punctelor câștigate pe primul serviciu (83%, față de 42%).
Setul secund a început la fel de greoi pentru jucătoarea noastră, care s-a chinuit pe propriul serviciu. În primul game a fost nevoită să salveze două mingi de break, iar la 1-1 Martic conducea cu 40-0.
Sorana s-a mobilizat și a salvat încă trei mingi de break, profitând însă și de greșelile adversarei, care a avut ocazia de a închide un punct la fileu, dar a ratat incredibil.
Cîrstea a mai salvat o minge de break și la 2-2, moment în care jocul său parcă s-a schimbat radical. Românca și-a făcut serviciul, iar apoi a luat primul break al partidei, după ce Martic nu a câștigat nicio minge la scorul de 3-2. Croata a părut tot mai obosită și a cedat setul 2 cu 6-2, astfel că s-a intrat în decisiv.
Citește și:

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Beijing

Românca a început din nou slab setul și a pierdut pe propriul serviciu. S-a jucat mult la 40 egal, iar adversara sa a reușit să fructifice a treia minge de break , distanțându-se apoi la 2-0.
Sorana a revenit și a făcut rebreak-ul, astfel că s-a ajuns la 4-4. A urmat un game important pe serviciul jucătoarei noastre, care a cedat până la urmă după niște schimburi lungi.
Martic a servit apoi pentru meci, dar nu a reușit să închidă meciul. Scorul a devenit 5-5, după care ambele și-au făcut serviciul, fiind nevoie de tiebreak. Petra a câștigat până la urmă, după o luptă de 2 ore și jumătate, calificându-se în turul 2, unde va juca împotriva câștigătoarei dintre Alexandrova și Gauff.
Sorana Cîrstea va juca și în proba de dublu la Beijing. Românca va face pereche cu Bethanie Mattek-Sands, urmând să înfrunte în primul tur cuplul format din Hao-Ching Chan și Giuliana Olmos.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo