Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, de neoprit pe hard. Borna atinsă de rus după calificarea în semifinalele de la Beijing

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/10/2023 la 22:00 GMT+3

Daniil Medvedev și-a demonstrat încă o dată calitățile incredibile pe suprafața de hard, la turneul din Beijing, unde a obținut recent calificarea în careul de ași. În urma victoriei din China, rusul a atins o bornă incredibilă, care demonstrează cât de bine se descurcă fostul campion de la US Open pe acest tip de teren.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Daniil Medvedev l-a învins astăzi pe Ugo Humbert (36 ATP) în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Beijing, la capătul a două ore de joc. Tenismenul rus l-a învins pe francez cu 6-4, 3-6, 6-1, obținând astfel calificarea în semifinalele competiției din China.
Campionul de la US Open 2021 a demonstrat de nenumărate ori că suprafața de hard este cea pe care se simte cel mai confortabil, reușind să arate acest lucru și la Beijing. În urma calificării în semifinalele turneului, Medvedev a stabilit și o bornă extrem de importantă.
Numărul 3 mondial a reușit să ajungă cel puțin în semifinalele fiecărui turneu desfășurat pe terenul de hard de pe calendarul ATP, din categoria Grand Slam, Masters 1000 și ATP 500.

Medvedev, un specialist pe hard. Obiectivul pe care și l-a propus

În 2023 sunt prezente 14 turnee de hard în calendarul masculin, din categoriile menționate anterior. Competiția din Beijing era singura în care Daniil nu obținse niciodată calificarea cel puțin în careul de ași, însă această așteptare a luat sfârșit.
În cariera sa, rusul a câștigat deja nouă dintre cele 14 competiții care au loc pe hard, în trei dintre ele a fost finalist, iar la alte două a ajuns în semifinale. După victoria din fața lui Humbert, Medvedev a declarat la conferința de presă că își propune să câștige toate turneele cu renume pe suprafața sa preferată.
"Știu că cele 20 de titluri ale mele au fost câștigate în orașe diferite. Aș vrea să adaug și mai multe, aș vrea să îmi închei cariera fiind campionul celor mai importante turnee care se joacă pe terenurile de hard", a declarat favoritul 2 al competiției, potrivit We Love Tennis.
În semifinalele de la Beijing, Medvedev urmează să îl întâlnească pe Alexander Zverev pentru un loc în ultimul act.
Turneul ATP 500 de la Beijing se desfășoară în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo