Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Minaur condamnă numărul mic de turnee pe iarbă din circuit. De ce s-a atașat australianul de jocul pe gazon

Andrei Nicolae

Publicat 24/06/2023 la 11:29 GMT+3

Alex De Minaur se pregătește pentru marele șlem de la Wimbledon, iar jucătorul de la Antipozi este într-o formă bună pe iarbă. Australianul a ajuns la Queen's în semifinale, iar după victoria din sferturi și-a exprimat dragostea față de această suprafață, însă și regretul că nu există atât de multe turnee pe gazon în calendarul ATP.

Alex De Minaur

Credit imagine: Getty Images

Jucătorul clasat pe locul 18 în ierarhia ATP trece printr-o perioadă foarte bună, drept urmare a schimbării de pe zgură pe iarbă. Australianul nu a obținut rezultate atât de bune la turnee precum Madrid, Monte Carlo, sau Roland Garros, însă se pare că și-a regăsit ritmul pe iarbă.
picture

LG, 10 ani

Credit imagine: Eurosport

Acest articol este susținut de LG.
De Minaur este în penultimul act de la Quuen's, după ce i-a învins pe rând pe Andy Murray, Diego Schwartzman și Adrian Mannarino. Jocul său bun de pe gazon a pus în gardă jurnaliștii aflați la Londra, care nu s-au ferit să îl întrebe pe australian de prestațiile sale de pe această suprafață, despre pregătirea sa pentru Wimbledon, dar și despre atașamentul său dezvoltat încă din copilărie față de meciurile pe iarbă.
Tenismenul de la Antipozi a deschis astfel un subiect care îl macină și a ținut să își accentueze regretul că nu sunt mai multe turnee pe iarbă într-un sezon. Turneele pe gazon se desfășoară de-a lungul unei singuri luni cu aproximație dintr-un an întreg, aspect ce îl deranjează pe De Minaur.
"Aveam în jur de nouă ani când am lovit pentru prima oară o minge pe iarbă. Deisgur, m-am uitat la TV, dar da, de atunci m-am gândit că o să fie suprafața mea favorită. Este păcat că nu sunt mai multe turnee pe iarbă, dar am jucat mereu bine aici, am avut succes. Cred că jocul meu se potrivește destul de bine (n.r. pe iarbă) și dacă pot să obțin niște rezultate pe gazon ar însemna mult pentru mine", a transmis australianul, potrivit Punto de Break.
Citește și:

De Minaur, despre pregătirea pentru Wimbledon

"Asta este partea din an pe care o ador. De prima dată de când am pășit pe un teren de iarbă, mi-am spus că asta va fi suprafața mea favorită. Acum sunt îndeajuns de norocos să joc în aceste turnee prestigioase, pe cele mai bune terenuri de iarbă din lume.
Dar nu m-am gândit atât de departe (n.r. la Wimbledon). Ar fi desigur ireal, dar întregul plan este să profit de partea aceasta din an și să adun niște puncte și să îmi stabilesc un loc în clasament pentru a încheia în forță.
Acesta este ultimul obiectiv și joc un tenis incredibil, sper că pot continua așa. Am jucat foarte bine anul trecut la Wimbledon, deci acesta este obiectivul principal"
Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 3-16 iulie, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo