Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții: Irina Bara s-a calificat în sferturi la Bogota, după o victorie în fața finalistei din 2022

Bianca Dumitru

Publicat 04/04/2024 la 07:39 GMT+3

Știrile dimineții: Irina Bara s-a calificat noaptea trecută în sferturile de finală ale turneului de la Bogota, după ce a învins-o pe Laura Pigossi. În fotbal, Bayer Leverkusen a trecut de Dusseldorf și s-a calificat în finala Cupei Germaniei, ajungând la 40 de meciuri consecutive fără eșec. În plus, la Cupa Mondială de haltere, Andreea Cotruța s-a clasat pe locul 20 la categoria 59 de kg.

Irina Bara

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Irina Bara, în sferturi la Bogota

Irina Bara s-a calificat noaptea trecută în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Bogota, după ce a învins-o în trei seturi pe Laura Pigossi (locul 119 WTA), scor 6-3, 6-7 (3), 4-6, după trei ore și 22 de minute de joc.
Românca a pierdut primul set, după ce a reușit să egaleze la 2-2, dar apoi a cedat 3 game-uri consecutive, permițându-i adversarei să se distanțeze decisiv pe tabelă.
În setul 2, Bara a condus ea cu 2-0, iar Pigossi a revenit și a făcut 4-2, dar românca și-a găsit forța de a rămâne în joc și a trimis setul în tiebreak, unde a reușit 4 puncte consecutive și și-a adjudecat setul, restabilind egalitatea.
Setul decisiv a fost un pic mai echilibrat, dar Irina Bara s-a desprins după 3-3 și a ajuns la doar un game de victorie (5-3). După ce brazilianca s-a apropiat la 5-4, românca de pe locul 178 mondial a închis meciul cu un game la 0.
Bara s-a calificat, astfel, în sferturile de finală ale turneului din Columbia, reușind să lege două victorii consecutive la Bogota pentru prima dată în acest an.
Irina Bara o va înfrunta, în partida pentru un loc în semifinale, pe Sara Errani (locul 117 WTA), care a eliminat-o în optimi pe Sara Sorribes Tormo (locul 50 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, după un meci de 3 ore.
Aceasta va fi a treia confruntare între cele două sportive, care nu s-au mai întâlnit din 2021. Atunci Bara câștiga în 3 seturi, după ce în primul meci direct, disputat în 2019 chiar la Bogota, italianca se impunea tot în 3 seturi.

2. Leverkusen e în finala Cupei Germaniei

Bayer Leverkusen a învins-o aseară, în semifinalele Cupei Germaniei, pe teren propriu, pe Dusseldorf, cu scorul de 4-0, calificându-se în ultimul act al competiției.
Echipa lui Xabi Alonso, pentru care au marcat aseară Frimpong, Adli și Wirtz, a ajuns, astfel, la 40 de meciuri consecutive fără înfrângere în acest sezon. Liderul din Bundesliga este în cursa pentru 3 trofee în acest moment și are nevoie de doar 4 victorii pentru a-și adjudeca două dintre ele.
În finala Cupei Germaniei, Bayer Leverkusen va da peste Kaisersalautern, echipa de pe locul 16 în liga secundă, care a eliminat-o în semifinale pe Saarbrucken, scor 2-0. Meciul va avea loc pe 25 mai, la Berlin.
Până atunci, jucătorii lui Xabi Alonso îi mai au de înfruntat pe cei de la West Ham, în sferturile de finală ale Europa League, într-o dublă programată pe 11 și 18 aprilie. În plus, în Bundeliga, Leverkusen va juca în următoarele etape cu Union Berlin, Bremen și Borussia Dortmund, iar dacă vor obține 3 victorii, își vor adjudeca matematic titlul.
Citește și:

3. Andreea Cotruța, doar locul 20 la Cupa Mondială de la Phuket

Sportiva română Andreea Cotruța a avut o evoluție modestă, miercuri, în cadrul categoriei 59 kg, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket (Thailanda), competiție obligatorie de calificare la Jocurile Olimpice 2024.
Cotruța a fost a 22-a la stilul smuls, cu 94 kg, după ce a ratat o încercare la 93 kg. Victoria a revenit sportivei nord-coreene Il Gyong Kim, cu 108 kg.
La aruncat, Cotruța a ocupat locul 21, cu 113 kg, ratând apoi două tentative la 118 kg. Medalia de aur a revenit chinezoaicei Shifang Luo, cu 140 kg.
Cotruța a încheiat la total pe locul 20, cu 207 kg, iar Luo a câștigat aurul, cu 248 kg.
Marți, Mihaela-Valentina Cambei a cucerit două medalii de argint (smuls și total) și una de bronz (aruncat) la cat. 55 kg, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket.
Ultima reprezentantă a României în competiție va fi Loredana Toma (cat. 71 kg). AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo