Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan a trecut prin rai și iad, dar a ratat dramatic calificarea în turul 2 la Charleston, după 5-3 în decisiv

Maria Olteanu

Actualizat 02/04/2024 la 22:04 GMT+3

Ana Bogdan a ratat în această seară calificarea în turul al doilea al turneului de 500 de puncte WTA de la Charleston, după un meci dramatic, cu răsturnări de situație, în fața italiencei Elisabetta Cocciaretto (23 de ani, 56 WTA). Românca a avut 1-0 la seturi, a condus 5-3 în decisiv, dar a pierdut dramatic în tiebreak.

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur al competiției de la Charleston, după ce a cedat în decisiv confruntarea cu Elisabetta Cocciaretto, la capătul unui meci cu o desfășurare de scor absolut fabuloasă. Românca a câștigat clar primul set, l-a pierdut la fel de clar pe al doilea, iar în decisiv a condus cu 5-3, pentru ca mai apoi să cedeze după ce salvase două mingi de meci în tiebreak.
În primul tur al turneului de 500 de puncte WTA de la Charleston, Ana Bogdan (31 de ani, 66 WTA) a avut un meci dramatic în fața italiencei Elisabetta Cocciaretto (23 de ani, 56 WTA).
Înaintea meciului din această seară, cele două se mai întâlniseră o singură dată, atunci când românca a câștigat meciul, scor 6-1, 6-3, în primul tur la Roland Garros în 2021.
Jocul de marți seara a început foarte solid pentru sportiva noastră, care și-a adjudecat rapid primul game, pe propriul serviciu. Prima manșă s-a înclinat în favoarea româncei la 3-1, în momentul în care a reușit primul break, ca mai apoi, după un time-out medical cerut de adversară să se distanțeze la 4-1.
Ana Bogdan nu a mai avut emoții până la finalul primului set, pe care și l-a adjudecat cu 6-2, luând o opțiune serioasă la calificarea în turul al doilea al competiției.
Citește și:

Ana Bogdan, de la entuziasm la o cădere inexplicabilă

După un prim set foarte bun reușit de Ana Bogdan, Elisabetta Cocciaretto a avut un cuvânt important de spus la începutul celui de-al doilea set, punându-i câteva probleme româncei.
Italianca a deschis setul cu break, pe care l-a consolidat imediat, pentru 2-0, ca mai apoi să profite de greșelile româncei și să se distanțeze la 3-0, după un prim set în care părea că nu își găsește ritmul.
Cocciaretto s-a dus la 4-0, Ana a avut o mică tresărie de orgoliu și a făcut 4-1, dar adversara ei a închis setul la 6-1, extrem de clar, și a împins meciul în setul decisiv.

Set decisiv cu dramatism maxim în meciul Anei Bogdan

În decisiv, Ana a început mai bine și a reușit break-ul, la 2-1. Părea că se îndreaptă spre succes, după 5-3, dar Cocciaretto a egalat la 5 și a prelungit suspansul.
Mai apoi, italianca a preluat conducerea, la 6-5, iar Ana a rezistat eroic, împingând confruntarea în tiebreak.
Acolo, Cocciaretto a început foarte bine, 3-0, dar Ana a mai revenit o dată și a egalat la 3 cu trei puncte consecutive.
După schimbarea terenurilor, românca a punctat din nou și a preluat conducerea în tiebreak, făcând 5-3. Italianca a revenit și ea și a egalat la 5.
Până la urmă, Ana a cedat această confruntare extrem de palpitantă, scor 6-7.
Cocciaretto, câștigătoare în acest meci, se va duela în turul secund al competiției de 500 de puncte de la Charleston cu Victoria Azarenka (34 de ani, 43 WTA), care a ajuns săptămâna trecută până în semifinale la Miami Open, după ce a cedat dramatic meciul din penultimul act, cu Elena Rybakina.
La noapte, tot la Charleston, pentru un loc în turul 3, românca Jaqueline Cristian se va duela cu o reprezentantă a gazdelor: Madison Keys (18 WTA). Americanca ce a jucat finala US Open în 2017 e cap de serie 8 la competiția din SUA și a avut liber în primul tur. Jaqueline a mai întâlnit-o o singură dată pe Keys, în turul secund de la Australian Open, iar atunci americanca s-a impus cu 6-2, 7-5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo