Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danielle Collins, la a 8-a victorie consecutivă în circuitul WTA! E în turul 2 la Charleston, după ce a trecut de Badosa

Dani Morar

Publicat 02/04/2024 la 22:13 GMT+3

Danielle Collins, campioană la Miami, a anunțat că își va agăța racheta în cui la finalul sezonului indiferent de rezultatele obținute în 2024. Până atunci, americanca se află în cea mai bună formă a carierei, obținând a 8-a victorie consecutivă în circuitul WTA și calificarea în turul 2 la Charleston.

Paula Badosa y Danielle Collins en el WTA San Diego 2022

Credit imagine: Getty Images

Danielle Collins a devenit campioană la Miami la finalul săptămânii trecute și se află în forma vieții. Americanca a obținut a 8-a victorie consecutivă în circuitul WTA, după ce a trecut de Paul Badosa în primul tur la Charleston.
Collins s-a impus cu 6-1, 6-4, după o oră și de minute de joc și pătrunde astfel în 16-imile competiției. Danielle a început ca din pușcă partida cu adversara de azi și s-a distanțat repede la 4-0, după ce a reușit două breakuri.
Campioana de la Miami și-a pierdut apoi serviciul, dar a închis setul cu 6-1, după doar 29 de minute. Runda secundă a fost una fără istoric. Collins a pierdut o dată pe propriul serviciu, dar a făcut două breakuri și a închis partida după 6-4.
În turul următor, ea o va întâlni pe Ons Jabeur, favorita numărul 2 a competiției.
"Ons și eu avem amintiri grozave pe teren și în afara lui. Am trecut în noul an alături de ea și soțul său. A fost distractiv. Cu siguranță va fi favorita fanilor", a declarat Collins la final.
Citește și:

Danielle Collins, întoarsă din drumul spre retragere de Chris Evert?

Americanca ajunsă la 30 de ani a devenit prima jucătoare care se impune la Miami Open fără a fi cap de serie, de la Kim Clijsters în 2005. Chris Evert, care a câștigat ediția din 1986 a turneului, a luat repede cuvântul pe contul său X (fostul Twitter) pentru a o felicita pe americancă pentru reușita sa. De asemenea, Eert a întrebat-o pe Collins dacă este sigură că ia decizia corectă retrăgându-se, având în vedere că se simte din ce în ce mai bine pe terenul de tenis.
"O mare îmbrățișare și felicitări lui Danielle Collins pentru câștigarea Miami Open. Un joc spectaculos pe tot parcursul turneului... dar... Ești cu adevărat sigură că vrei să te retragi?", a scris Chris Evert duminică pe contul său X (fostul Twitter). Sportiva din SUA anunțase după înfrângerea suferită în turul al doilea în fața lui Iga Swiatek, numărul 1 mondial, la Australian Open, în ianuarie, că se va retrage din tenisul profesionist la un moment dat în acest sezon.
Americanca a dezvăluit că are alte obiective de atins în afara carierei de tenis și că în capul listei se află întemeierea unei familii: "Acesta va fi ultimul meu sezon în circuit", a declarat Collins în timpul ultimei sale conferințe de presă de la Melbourne. "Nu știu exact când, dar acesta va fi ultimul meu sezon și abia aștept. Am alte lucruri pe care aș vrea să le realizez în viața mea în afara tenisului și aș vrea să am timpul necesar pentru a putea face asta. Evident, a avea copii este o mare prioritate pentru mine", spunea americanca la acea vreme.
În orice caz, titlul de la Miami Open nu i-a schimbat perspectiva sportivei: "Nu, nu-mi reconsider retragerea. Îți multumesc totuși. Simt că aceste tipuri de întrebări vin dintr-un loc pozitiv, mulți oameni ar dori să continue să-mi privească jocul. După cum am spus, am niște probleme de sănătate și asta îngreunează lucrurile în afara terenului. Sper că toată lumea poate să-mi respecte decizia, este ceva foarte personal", a spus Collins, citată de puntodebreak.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo