Croația este prima semifinalistă a ediției din 2021 a Cupei Davis. Aceasta a trecut în sferturi de Italia, la Torino, după ce s-a impus cu 2-1 la general.
Prima partidă a avut parte de o surpriză de proporții, atunci când Lorenzo Sonego (27 ATP) a fost învins de Borna Gojo (279 ATP), scor (2)6-7, 6-2, 2-6. Croatul de 23 de ani s-a impus după mai bine de o oră în primul set la tiebreak, dar Sonego a revenit în setul al doilea, începând ca din tun, iar spectatorii prezenți pe arena din Torino se gândeau deja la primul punct al întâlnirii.
Cupa Davis
Tabloul complet al sferturilor Cupei Davis! Campioana en-titre, Spania, eliminată
29/11/2021 LA 09:41
Cu toate acestea, Gojo nu a cedat și s-a impus în decisiv cu 6-2, aducând astfel primul punct al întâlnirii dintre Croația și Italia.
Italienii au restabilit egalitatea după victoria obținută de Jannik Sinner în fața lui Marin Cilic, scor 6-3, (4)6-7, 6-3. Cilic a câștigat primul set, iar în setul al doilea a avut o șansă mare de a închide partida. Croatul a făcut break și conducea cu 5-4, servind pentru partidă, dar Sinner a revenit și s-a impus la tiebreak.
În cele din urmă, Sinner a obținut victoria în setul decisiv (6-3), restabilind egalitatea în întâlnirea dintre Croația și Italia.

Croația-Italia s-a decis în meciul de dublu

În partida de dublu, Italia a decis să îi trimită pe teren pe Fabio Fognini și Jannik Sinner, care tocmai încheiase un meci de aproape trei ore. Cei doi italieni au avut o misiune dificilă în meciul decisiv, adversarii lor fiind Nikola Mektic și Mate Pavic, echipa de pe primul loc în clasamentul la dublu.
Experiența croaților și-a spus cuvântul, iar aceștia s-au impus cu 6-3, 6-4, după o oră și 20 de minute de joc. Victoria din partida de dublu a reprezentat și obținerea punctului decisiv pentru calificarea în semifinalele Cupei Davis, acolo unde croații au fost ultima oară în 2018, an când au și ridicat trofeul.
În semifinala de la Madrid, Croația o va întâlni pe câștigătoarea sfertului dintre Serbia și Kazahstan.
Astăzi va avea loc al doilea sfert de finală, la Innsbruck, acolo unde Marea Britanie va întâlni Germania.
Programul sferturilor de finală
  • Marea Britanie – Germania (Innsbruck, 30 noiembrie)
  • Serbia – Kazahstan (Madrid, 1 decembrie)
  • Rusia – Suedia (Madrid, 2 decembrie)
În fiecare zi, până joi, va avea loc câte un sfert de finală, în cele trei orașe care organizează ediția din acest an a Cupei Davis, urmând ca semifinalele (3-4 decembrie) și finala (5 decembrie) să aibă loc la Madrid.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Încă un meci pentru Horia Tecău în Cupa Davis? Ce a declarat acesta după România-Peru
28/11/2021 LA 12:53
Cupa Davis
Novak Djokovic, prima reacție despre organizarea Cupei Davis la Abu Dhabi din 2022
27/11/2021 LA 14:23