Novak Djokovic l-a învins seara trecută pe Dennis Novak, scor 6-3, 6-2, în cadrul întâlnirii din Cupa Davis dintre Serbia și Austria, câștigată de sârbi cu 3-0. Tot seara trecută, Novak Djokovic a vorbit despre zvonurile legate de organizarea Cupei Davis la Abu Dhabi, începând cu 2022. Lleyton Hewitt a criticat această inițiativă și a avut vorbe dure pentru organizatori, printre care se numără și Gerard Pique.
Numărul 1 mondial a declarat că se află undeva la mijloc în această discuție, după ce a analizat argumentele ambelor tabere. Sârbul a declarat în trecut că nu a fost fanul vechiului format de Cupa Davis, dar nici nu crede că soluția este ca evenimentul să se desfășoare într-un singur loc.
https://i.eurosport.com/2021/11/26/3260997.jpg
Cupa Davis
Croația a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Italia la Torino
30/11/2021 LA 09:35
"Îmi place faptul că acum sunt trei țări care pot organiza măcar faza grupelor. Mă întreb de ce nu pot chiar mai multe? De ce să nu avem șase țări care să organizeze câte o grupă cu trei echipe?", a spus Djokovic, după meciul său de aseară.
"Prin schimbarea formatului, am pierdut posibilitatea ca mai multe țări din grupa mondială să organizeze partide. Cred că e ceva la care oamenii nu au reacționat foarte bine și îi înțeleg. Ai nevoie de Cupa Davis pentru a îți dezvolta tenisul la nivel național.
Acum, când vorbim de locație, fie că vorbim despre Abu Dhabi sau alt loc, ar trebui să așteptăm lucruri oficiale pentru a putea discuta. Momentan, nimic nu este oficial", a mai spus Nole.

Djokovic: "Întrebarea este: urmărești banii, urmărești tradiția sau încerci să găsești un echilibru între cele două?"

Djokovic nu s-a oprit aici și a discutat despre interesul țărilor din Orientul Mijlociu pentru organizarea celor mai mari competiții sportive:
"Este un interes mare pentru a duce Cupa Davis sau orice altă mare competiție sportivă în Orientul Mijlociu, acolo unde sunt foarte puternici din punct de vedere financiar și pot finanța cererile mari pentru organizarea unui astfel de eveniment sportiv.
https://i.eurosport.com/2010/11/08/658739.jpg
Acum întrebarea este: urmărești banii, urmărești tradiția sau încerci să găsești un echilibru între cele două? Este o întrebare importantă pe care toată lumea și-o pune. Unii oameni cred că ar trebui să evoluăm, se privim înainte, alții cred că ar trebui să rămânem la formatul din Cupa Davis care era înainte.
Eu sunt undeva la mijloc. Cred că este important să respecți tradiția și istoria, să păstrezi lucrurile care definesc și fac această competiție atât de importantă pentru sport. În același timp, trebuie să privim înainte și să găsim modalități prin care îmbunătățim competiția", a mai spus Djokovic.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Tabloul complet al sferturilor Cupei Davis! Campioana en-titre, Spania, eliminată
29/11/2021 LA 09:41
Cupa Davis
Încă un meci pentru Horia Tecău în Cupa Davis? Ce a declarat acesta după România-Peru
28/11/2021 LA 12:53