Faza grupelor din Cupa Davis a luat final seara trecută și se cunosc echipele calificate în sferturile de finală. Una dintre surprizele competiției este reprezentată de campioana ultimei ediții, Spania, care a fost eliminată, după înfrângerea în partida cu Rusia (care participă sub numele Federația Rusă de Tenis).
Primul punct a fost obținut de veteranul Feliciano Lopez, care la 40 de ani, l-a învins în trei seturi pe Andrey Rublev, scor 2-6, 6-3, 6-4. În a doua partidă a întâlnirii, campionul de la US Open, Daniil Medvedev, l-a învins pe Pablo Carreno-Busta, scor 6-2, 7-6(3). Victoria Rusiei a fost adjudecată în partida de dublu, atunci când Aslan Karatsev și Andrey Rublev i-au învins pe Marcel Granollers și Feliciano Lopez, scor 4-6, 6-2, 6-4.
Fără Rafael Nadal, Roberto Bautista-Agut sau Carlos Alcaraz, Spania a încheiat pe locul 2 grupa A, dar a fost eliminată din cauza diferenței de seturi câștigate/pierdute. Serbia și Suedia sunt țările care au obținut calificarea în sferturile de finală, din postura de cele mai bune ocupante ale locului 2.
Cupa Davis
Croația a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Italia la Torino
30/11/2021 LA 09:35

Tabloul sferturilor de finală ale Cupei Davis

  • Italia - Croația (Torino, 29 noiembrie)
  • Marea Britanie – Germania (Innsbruck, 30 noiembrie)
  • Serbia – Kazahstan (Madrid, 1 decembrie)
  • Rusia – Suedia (Madrid, 2 decembrie)
În fiecare zi, până joi, va avea loc câte un sfert de finală, în cele trei orașe care organizează ediția din acest an a Cupei Davis, urmând ca semifinalele (3-4 decembrie) și finala (5 decembrie) să aibă loc la Madrid.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Încă un meci pentru Horia Tecău în Cupa Davis? Ce a declarat acesta după România-Peru
28/11/2021 LA 12:53
Cupa Davis
Novak Djokovic, prima reacție despre organizarea Cupei Davis la Abu Dhabi din 2022
27/11/2021 LA 14:23