Cupa Davis urmează să se mute la Abu Dhabi din 2022, potrivit mai multor surse. Federația Internațională de Tenis (ITF) este pe cale să accepte propunerea companiei lui Gerard Pique, Kosmos, de a muta Cupa Davis în Orientul Mijlociu din 2022.
Astfel, Cupa Davis ar urma să se desfășoare în mai multe arene din Abu Dhabi, pe o perioadă de 12 zile. Această veste nu a fost primită cu brațele deschise printre jucători, care nu sunt de acord cu această decizie.
https://i.eurosport.com/2018/01/30/2257388.jpg
Cupa Davis
Croația a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Italia la Torino
30/11/2021 LA 09:35
Cel mai vehement a fost căpitanul nejucător al Australiei și fostul număr 1 mondial, Lleyton Hewitt, care și-a exprimat dezamăgirea despre ce a ajuns Cupa Davis să reprezinte în acest moment.

Lleyton Hewitt "Au de gând să își vândă sufletul pentru cinci ani în Orientul Mijlociu"

Lleyton Hewitt nu a primit bine vestea că din 2022, Cupa Davis se va desfășura la Abu Dhabi. Australianul avea deja motive de nemulțumire legate de competiție, încă din 2019, de la schimbarea formatului, iar inițiativa de a schimba locul de desfășurare a acesteia a dus la cuvinte dure către organizatori.
"Cupa Davis era organizată cu cea mai mare stimă, pentru că era unul dintre cele mai importante evenimente ale sportului nostru. Turneele de Grand Slam și Cupa Davis aveau cinci seturi, erau singurele cu cinci seturi. Au eliminat acest lucru, au renunțat la disputarea meciurilor acasă și în deplasare. Cred că e ridicol, dacă au de gând să își vândă sufletul pentru cinci ani în Orientul Mijlociu. Ei chiar omoară competiția", a declarat Lleyton Hewitt.
https://i.eurosport.com/2021/11/24/3259699.jpg
Propunerea pentru organizarea Cupei Davis va fi supusă votului săptămâna viitoare la Federația Internațională de Tenis, într-o ședință, la Madrid. Întrebat dacă jucătorii și căpitanii ar trebui să aibă un cuvând de spus în astfel de decizii, Hewitt a declarat: "Nu am fost întrebați ani de zile. Nu cred că mai contează acum. Totul e condus de un jucător de fotbal (n.r. Gerard Pique) și compania sa. Este total diferit față de ce obișnuia să reprezinte această competiție", a mai spus Lleyton Hewitt, dublu câștigător al Cupei Davis cu Australia, în 1999 și 2003.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Tabloul complet al sferturilor Cupei Davis! Campioana en-titre, Spania, eliminată
29/11/2021 LA 09:41
Cupa Davis
Încă un meci pentru Horia Tecău în Cupa Davis? Ce a declarat acesta după România-Peru
28/11/2021 LA 12:53