Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, Gabriel Trifu, a declarat, vineri, în conferinţa de presă organizată după tragerea la sorţi a meciurilor cu Peru, că îşi doreşte ca Horia Tecău, jucător care şi-a anunţat retragerea din circuitul profesionist, să ajute în continuare reprezentativa să îşi îndeplinească visul, acela de a ajunge în Grupa Mondială a competiţiei, scrie Agerpres.
"Tratăm cu mare seriozitate acest meci, sperăm să câştigăm 3 puncte din 5. Suntem foarte aproape de o mare realizare, să ajungem în Grupa Mondială, suntem la două meciuri distanţă, acesta şi încă un baraj. Ne-am propus acest lucru de foarte mulţi ani şi sper ca Horia să ne ajute în continuare să ne îndeplinim acest vis. Chiar dacă se retrage din ATP Tour. Sper să avem evoluţii bune şi în prima, şi în a doua zi, iar la sfârşit să ne bucurăm de o victorie", a afirmat el.

Își amână Horia Tecău retragerea pentru a ajuta România să ajungă în Grupa Mondială?

Cupa Davis
Croația a obținut biletele pentru semifinalele Cupei Davis, după ce a învins Italia la Torino
30/11/2021 LA 09:35
Întrebat când speră că va putea reveni România între cele mai bune 16 echipe ale lumii, Trifu a răspuns: "Acest vis sperăm să fie realizabil cât mai curând. Şi cât mai curând înseamnă să câştigăm meciul cu Peru şi pe următorul". Nicolae Frunză îl va întâlni pe Nicolas Alvarez în primul meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României şi statului Peru, din barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Cluj-Napoca.
Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) va juca în premieră cu Alvarez, prima rachetă a sud-americanilor (392 ATP la simplu, 486 la dublu), sâmbătă, de la ora 12:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Al doilea meci de simplu al zilei va fi cel dintre Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu), de asemenea, un duel în premieră.
Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939. În al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Davis
Tabloul complet al sferturilor Cupei Davis! Campioana en-titre, Spania, eliminată
29/11/2021 LA 09:41
Cupa Davis
Încă un meci pentru Horia Tecău în Cupa Davis? Ce a declarat acesta după România-Peru
28/11/2021 LA 12:53