Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill, opinie tranșantă despre GOAT-ul din tenis, înaintea duelului Djokovic-Sinner din Cupa Davis

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2023 la 16:03 GMT+2

Darren Cahill se numără printre specialiștii care nu se feresc să-l numească pe Novak Djokovic cel mai mare jucător din istoria tenisului. Australianul și-a reiterat poziția înaintea confruntării dintre Nole și Jannik Sinner, jucătorul pe care îl antrenează, din semifinalele Cupei Davis.

Rezumatul finalei de la Turneul Campionilor, Jannick Sinner - Novak Djokovic. Cele mai tari puncte

Novak Djokovic a doborât aproape toate recordurile posibile în tenis, dar asta nu-i convinge pe toți specialiștii din sportul alb să-l considere cel mai mare jucător din istorie. Discuția despre GOAT este interminabilă și probabil inutilă, pentru că fiecare epocă a fost marcată de anumiți jucători de clasă.
Există însă și voci importante din tenis care nu se feresc să afirme cu fiecare ocazie că Djokovic este cel mai mare din istorie, având ca argument cifrele fabuloase pe care le-a atins actualul lider mondial. Printre ei se numără și Darren Cahill, antrenorul lui Jannik Sinner.
Italianul l-a învins pe Djokovic în faza grupelor de la Turneul Campionilor, dar sârbul și-a luat revanșa când era mai important, în finala competiției de la Torino. Duelurile dese dintre cei doi se vor transforma într-o "Trilogie", pentru că azi vor fi față în față în Cupa Davis, unde Serbia și Italia își dispută un loc în marea finală. Înaintea partidei de la Malaga, Darren Cahill a făcut un comentariu scurt, dar foarte relevant cu privire la concepția sa despre statutul de GOAT.
"A juca de trei ori împotriva celui mai bun jucător din istorie într-un timp atât de scurt este un privilegiu", a spus antrenorul lui Sinner.

Djokovic, cuvinte mari despre Sinner, înaintea întâlnirii din Cupa Davis

Djokovic - Sinner se anunță un meci de zile mari în Cupa Davis, pentru că ambii combatanți traversează o formă de vis. Înaintea partidei, sârbul a vorbit la superlativ despre mai tânărul său adversar, fiind conștient că va avea un meci foarte greu împotriva acestuia.
"Da, e al treilea meci în puțin peste o săptămână. Cred că va fi grozav pentru fanii tenisului, atât în Italia, cât și în Serbia. Și aici, la Malaga. Am dezvoltat o rivalitate bună în ultima vreme. Am un mare respect pentru el. Este posibil să joace cel mai bun tenis din viața lui în acest moment. Am urmărit puțin din meciurile sale de simplu și de dublu [în sferturile de finală cu Olanda]. Uimitor, un nivel foarte înalt. Mi s-a părut că era foarte entuziasmat de meciurile pe care le joacă pentru țară.
Este impresionant modul în care Italia a revenit de la un deficit de 0-1. Desigur, formatul Cupei Davis sugerează că nu totul depinde doar de tine. Meciul nostru poate determina câștigătorul întregii confruntări, dar acest lucru nu se va întâmpla neapărat. În opinia mea, cele două întâlniri de la Torino ar trebui să ne ajute pe amândoi în pregătirea pentru sâmbătă. Știu ce mă așteaptă. Este foarte încrezător în el însuși și joacă, așa cum am spus deja, poate cel mai bun tenis din viața sa. Și eu joc bine. Cred că va fi un meci grozav", a declarat Djokovic în cadrul conferinței de presă de la Malaga.
În total, Djokovic și Sinner s-au întâlnit în circuitul masculin de tenis de șase ori, scorul fiind 5-1 în favoarea liderului mondial din ATP. Câștigătoarea duelului Serbia - Italia va juca în finala Cupei Davis cu Australia, care a învins fără probleme Finlanda în prima semifinală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo