Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, "dărâmat" după eliminarea Serbiei din Davis Cup: "Sunt 100% responsabil, o tragedie!"

Irina Aldea

Actualizat 25/11/2023 la 22:14 GMT+2

Novak Djokovic a avut șansa să-și ducă țara în finala Davis Cup, însă a ratat trei mingi de meci cu Jannik Sinner, iar la dublu a pierdut în minimum de seturi în fața echipei Sinner/Sonego. La conferința de presă, sârbul și asumat responsabilitatea pentru eșecul țării sale în semifinala de Cupa Davis.

Novak Djokovic, Davis Cup

Credit imagine: Getty Images

Deși Miomir Kecmanovic l-a învins pe Lorenzo Sonego la simplu în trei seturi, Novak Djokovic nu a reușit să profite de problemele pe serviciul advers, ratând trei mingi de meci consecutive în partida cu Jannik Sinner, care s-a impus cu scorul de 6-2, 2-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 35 de minute de joc.
Jannik Sinner și Lorenzo Sonego au calificat Italia în ultimul act învingându-i pe Novak Djokovic și Miomir Kecmanovic cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute de joc. Astfel, Djokovic a pierdut două meciuri, ratând calificarea în marea finală a Davis Cup, acolo unde se vor confrunta Italia și Australia.

Novak Djokovic, "dărâmat" după eliminarea Serbiei din Davis Cup. Discursul liderului ATP

Echipa de Cupa Davis a Serbiei nu a reușit să ajungă pentru a treia oară în finală, iar Novak Djokovic și-a asumat responsabilitatea pentru înfrângere în cadrul unei discuții cu presa: "Felicit Italia, au meritat să se califice. Mai ales Jannik, aproape că nu a ratat deloc. Pentru mine, personal, este o mare dezamăgire. Îmi asum responsabilitatea pentru cele trei mingi de meci ratate. Sunt o tragedie. Când pierzi pentru țara ta, gustul amar este și mai mare, dar ce putem face? Să mergem înainte. A fost un an grozav pentru mine, dar nu s-a încheiat cum mi-aș fi dorit", a declarat Novak în fața presei.
Nole a vorbit mai pe larg despre cele trei mingi de meci ratate în fața lui Sinner: "La acest nivel, împotriva unui astfel de jucător, totul se întâmplă rapid. A servit extrem de bine, a nimerit punctele. Trebuie să i se acorde credit. Știm că are unul dintre cele mai rapide forehand-uri. Nu m-a surprins modul în care a servit. Cunosc calitatea lui Jannik. Ori de câte ori a avut nevoie, și-a găsit serviciul", a adăugat numărul unu mondial.
Novak a fost întrebat și despre pregătirea sa mentală pentru a juca astfel de meciuri la final de sezon, când nivelul oboselii e foarte ridicat: "Nu vreau să vorbesc despre asta. Va suna ca o scuză. Dar așa stau lucrurile. A fost dificil. Am încercat să mă înveselesc pentru sezonul pe care l-am avut, am încercat să-mi dau contribuția și pentru țară, dar astăzi nu a fost să fie", a conchis Djokovic, vizibil dezamăgit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo