Atât jucătorii, cât și publicul prezent la Caja Magica, au probleme serioase legate de programarea partidelor din Cupa Davis. În fiecare zi de concurs, la Madrid au fost programate șase întâlniri pe trei terenuri. Fiecare duel constă în trei partide, două de simplu și una de dublu.
Dacă marți ultimul meci (Spania – Rusia) s-a încheiat puțin după ora locală 02.00, situația a degenerat și mai mult miercuri, atunci când întâlnirea dintre SUA și Italia, terminată 2-1, s-a încheiat după ora locală 04.00. Cel mai interesant lucru este faptul că niciuna dintre cele două echipe nu vor merge în sferturile de finală.

Programare haotică în Cupa Davis

Cupa Davis
Cupa Davis | Canada – Spania, finala competiției! Rafael Nadal, serie impresionantă de victorii
24/11/2019 LA 08:27
Meciul de dublu dintre Sam Querrey/Jack Sock și Simone Bolelli/Fabio Fognini, scor 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4, a început joi, de la ora locală 01.25 şi s-a încheiat la ora locală 4.04, aproape de meciul istoric dintre Lleyton Hewitt şi Marcos Banghdatis de la ediţia din 2008 al Australian Open, meci care deține recordul istoric și s-a terminat la ora 04.34.
La finalul întâlnirii, căpitanul nejucător al Statelor Unite ale Americii, Mardy Fish, declara că nici măcar nu mai știe unde se află: "Nici nu ştiu unde suntem, ce oră e, ce zi e". Rafael Nadal s-a declarat și el nemulțumit de programarea partidelor: "Începem ultimul meci la 00:45 și este dificil pentru noi și pentru publicul care lucrează a doua zi dimineață. Pentru noi jucătorii, când terminăm la 2 noaptea, din cauza adrenalinei nu adormim înainte de 4:30. Iar a doua zi jucăm din nou... Una dintre soluții ar fi să înceapă mai devreme sesiunea de dimineață. Astfel, am putea să jucăm de la ora 17 sau chiar de la 16:30 ... dar asta ii obligă pe cei care joacă dimineață să se trezească foarte devreme", a declarat Rafa la conferința de presă.
Cupa Davis
Cupa Davis | Canada, prima echipă calificată în finală după un meci strâns cu Rusia
23/11/2019 LA 17:06
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM O ORĂ