Propunerea se dorește un omagiu adus fostului tenisman spaniol Manolo Santana, decedat recent, care fost legat de clubul respectiv și de Marbella timp de peste 20 de ani, după ce a descoperit acest oraș alături de bunul său prieten suedez Bjorn Borg.
Dacă ITF va aproba această propunere, Federația spaniolă de tenis va organiza cu ocazia întâlnirii împotriva României un act important dedicat memoriei jucătorului care a apărat de de cele mai multe ori culorile Spaniei în Cupa Davis și a condus echipa iberică la primele sale două finale, în 1965 și 1967.
Câștigătoarea confruntării dintre Spania și România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfășura după un nou format cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraș care urmează să fie desemnat.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 18 MINUTE
Federația internațională de tenis trebuie să valideze sediul întâlnirii Spania - României în zilele următoare. Dacă răspunsul va fi afirmativ, Marbella va găzdui pentru a patra oară un duel din Cupa Davis. Precedentele întâlniri au avut loc la Plaza de Toros (2009) și la clubul Puente Romano (1989 și 2018). Sursa: AGERPRES .
Citește și:

MANOLO SANTANA S-A STINS DIN VIAȚĂ DE 83 DE ANI

Manolo Santana, unul dintre simbolurile tenisului spaniol, a murit pe 11 decembrie, la vârsta de 83 de ani. Santana, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sportului spaniol, având în palmares patru titluri de Grand Slam în palmares, a murit la Marbella, acolo unde avea stabilită reședința.
Manolo Santana a fost și lider mondial de-a lungul carierei sale, în 1966, potrivit jurnalistului Lance Tingay. Santana a luat contact cu tenisul pe vremea când era copil de mingi la clubul Velázquez din Madrid. Fostul mare tenismen spaniol a câștigat de două ori titlul de la Roland Garros (1961 și 1964), Wimbledon în 1966 și US Open în 1965.
Santana, care suferea de Parkinson, locuia în Marbella, acolo unde s-a și stins din viață. Ultima poziție oficială pe care a ocupat-o a fost președinte de onoare în cadrul turneului Mutua Madrid Open, pe care Ion Țiriac l-a vândut de curând în schimbul unei sume cuprinse între 200 și 250 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea la care a fost estimat turneul de către câțiva experți financiari.
Manolo Santana a cucerit de asemenea și titlul în proba de dublu la Roland Garros, în 1963, alături de Roy Emerson. În întreaga sa carieră, Santana a obținut 864 de victorii și a încasat 227 de înfrângeri în proba de simplu. A cucerit 72 de turnee în întreaga sa carieră și a fost de două ori finalist al Cupei Davis (1965 și 1967).
"Manolo a fost un magician pe zgură, lovea mingea din cele mai incredibile unghiuri, te înnebunea cu mingile înalte și sclipirile lui. Își îmbunătățise voleul atât de mult încât era periculos și pe iarbă", a spus Rod Laver.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 31 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022: Top 5 lovituri în ziua a 3-a
ACUM 42 MINUTE