Daniil Medvedev a devenit, duminică seară, al 18-lea jucător care câștigă un turneu ATP în 2020. Conaționalul său, Andrey Rublev, deține recordul stagional, cu cinci trofee. Rusul a ajuns astfel la trei titluri de campion în seria Masters, marcând astfel revenirea în Top 4 mondial (l-a depășit pe Roger Federer încă din startul turneului).
Rusul a întrerupt seria de 12 victorii consecutive ale lui Zverev, începută la Koln, cu o revenire apăsată: după pierderea primului set, a jucat din ce în ce mai bine, de partea cealaltă germanul rămânând fără resurse.

Medvedev, campion la Masters-ul de la Paris

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
IERI LA 07:33
Primul set al finalei a stat în cea mai mare parte a sa sub semnul echilibrului, ambii jucători degajând multă siguranță la serviciu. Medvedev nu a rezistat însă presiunii la 5-6, iar Zverev a convertit ultima dintre cele trei mingi de break consecutive de care a beneficiat, după 42 de minute.
Setul secund a înclinat balanța în favoarea rusului, care în trecut a obținut unica sa victorie în fața lui Zverev chiar într-o finală de turneu Masters, anul trecut, la Shanghai (6-4, 6-1). Medvedev a impus un joc mai agresiv și a fost aproape de desprindere încă din start, la 1-1, însă Zverev a anulat toate cele patru mingi de break într-un game maraton, de un sfert de oră.De la 4-3 însă, Zverev nu a mai câștigat vreun game, Medvedev adjudecându-și setul cu un bilanț excellent, 14 lovituri câștigătoare și doar 8 greșeli neforțate.
Daniil Medvedev a păstrat ritmul infernal de joc, obținând break-ul chiar în debutul setului decisiv, după un voleu ratat de Zverev. Rusul a înnăbușit încercarea de revenire a germanului, anulând patru mingi de re-break, iar de acolo și-a făcut meciul ușor, punând un al doilea break între el și finalistul de la US Open. Zverev a reușit să întrerupă seria câștigătoare a rusului abia după șapte game-uri ajudecate la rând de acesta, la 0-4 în decisiv. Acela a rămas însă singurul game smuls de Zverev în decisiv, Medvedev punând capăt finalei cu un nou break, după două ore și șapte minute de joc, cu 35 de lovituri câștigătoare (față de 21) și 25 de greșeli neforțate.
  • Novak Djokovic și-a adjudecat celelalte două turnee Masters disputate în acest sezon (Cincinnati și Roma).
Mă tot plângeam antrenorului că nu am nivelul necesar înainte de startul acestui turneu. Dar până la urmă, pe durata turneului am jucat chiar foarte bine. Sper să pot să continui la nivelul acesta. Nu a fost ușor (n.r. – în finală), Sascha a servit foarte bine, am fost nevoit să îmi ridic mult nivelul. Poate că și el a cedat puțin în decisiv, dar sunt foarte mulțumit acum. | Daniil Medvedev, campion la Rolex Paris Masters 2020.
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
16/01/2022 LA 11:50
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53