UPDATE / Emma Răducanu și-a încheiat oficial sezonul, fiind învinsă surprinzător în optimile de finală de la Linz de către chinezoaica Xinyu Wang, scor 1-6, 7-6 (0), 5-7. La scurt timp după acest meci, câștigătoarea de la US Open a anunțat oficial că va începe o colaborare cu antrenorul german Torben Beltz.
"Este evident un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Sunt cu siguranță foarte încântatăcă voi lucra cu el pe tot parcursul sezonului viitor. Am un sentiment foarte pozitiv despre tot ce va urma", a declarat Emma Răducanu, citată de metro.co.uk.
Știrea inițială
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
IERI LA 17:44
După US Open, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat în mod surprinzător, Emma Răducanu s-a despărţit de antrenor şi în prezent se descurcă singură, dar a precizat că va avea pe cineva alături de ea înainte de turneul Australian Open, primul turneu major al anului, care va avea loc în ianuarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
The Telegraph anunță că sportiva ar fi ajuns deja la un acord cu noul tehnician. Deși se spunea că Darren Cahill ar fi foarte aproape de a deveni antrenorul campioanei de la US Open, se pare că Torben Beltz este alesul Emmei Răducanu. Germanul, care a pregătit-o până de curând pe Angelique Kerber, a rămas fără angajament, iar acum se pare că Emma Răducanu este noua stea din circuit pe care o va pregăti.

Emma Răducanu a renunțat la varianta Darren Cahill. Noul antrenor ar urma să fie Torben Beltz

Emma Răducanu și Torben Beltz au fost fotografiați împreună, zilele trecute la un local din sud-estul Londrei, iar The Telegraph a intrat în posesia acelei imagini și a obținut o informație potrivit căreia campioana de la US Open e hotărâtă să facă acest pas alături de un antrenor care a obținut performanțe spectaculoase în circuitul feminin de tenis.
Torben Beltz are 44 de ani și le-a mai pregătit pe Angelique Kerber, Carina Witthöft și Donna Vekic. Cu el alături de ea, Angelique Kerber a ajuns pe primul loc în clasamentul WTA și a câștigat două titluri de Grand Slam (Australian Open și US Open, ambele în 2016). Luni, ea a confirmat că s-a despărțit de Torben Beltz pentru a treia oară.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50