Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Interes zero pentru Cupa Davis! Un jucător de top a răbufnit: "Am rămas șocat"

Nicu Savin

Publicat 15/09/2022 la 10:05 GMT+3

Actualul format al Cupei Davis nu prezintă interes prea mare pentru fani, iar unul dintre motive este prețul prea mare al biletelor. Cel puțin așa s-a întâmplat la duelul dintre Franța și Germania, din faza grupelor, iar Jan Lennard Struff a avut un mesaj tranșant cu privire la acest subiect.

Jan-Lennard Struff (Deutschland)

Credit imagine: Getty Images

Cupa Davis este cea mai importantă competiție pe națiuni din tenisul mondial, cu o tradiție de 122 de ani. Șefii sportului alb au decis schimbarea formatului clasic cu unul mai dinamic, care seamănă cu un "turneu final" din alte sporturi de echipă.
Modiificarea a împărțit lumea tenisului în două, existând numeroase critici pentru noul format. Cei care l-au implementat consideră că fanii vor fi încântați, iar veniturile vor crește, dar deocamdată nu există un mare interes pentru competiție.
În această săptămână au loc partidele din faza grupelor de la "turneu final", iar suporterii nu s-au înghesuit să-și vadă favoriții, cel puțin la duelul dintre Germania și Franța. Cele două echipe fac parte din grupa C, alături de Australia și Belgia. Toate meciurile din această grupă se joacă la Hamburg, dar nemții nu au părut deloc interesați.

Cupa Davis nu prezintă interes pentru fanii, iar prețul mare al biletelor este principalul motiv

La meciul dintre Jan Lennard Struff și Benjamin Bonzi, arena Am Rothenbaum (13.200 de locuri) a fost aproape goală. Jucătorul german s-a declarat șocat de asistența redusă, dar a subliniat că a aflat motivul principal pentru care fanii nu au fost prezenți în număr mare. Este vorba despre prețul biletelor exagerat de scump: minim 65 de €.
"Puteți căuta online câte bilete au fost vândute. Mai mult am rămas șocat când am văzut prețul biletului (minimum 65 de euro). Asta era problema. E complet de înțeles că mulți fani nu vin pentru că este brutal de scump. Ce păcat. Cu toate acestea, fanii care au fost aici și au plătit biletele m-au susținut foarte mult. Sunt foarte recunoscător că au venit și au făcut multă gălăgie", a spus Struff după meciul cu Bonzi.
Germania a câștigat cu 2-1 duelul cu Franța. Struff l-a învins în 3 seturi pe Bonzi, dar francezii au egalat situația prin victoria lui Adrain Mannarino contra lui Oscar Otte. Nemții și-au adjudecat victoria prin meciul de dublu, în care Kevin Krawietz și Tim Puetz ua trecut în tie-break-ul din decisiv de Arthur Rinderknech și Nicolas Mahut.
În celălalt meci al grupei, Australia a trecut cu 3-0 de Belgia și este deocamdată lider. Primele două echipe din cele 4 grupe se vor califica în faza finală a competiției, care se va disputa în sistem knock-out și va avea loc la finalul lui noiembrie, la Malaga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo