Horia Tecău (35 ani) va începe un nou capitol al carierei sale în 2021, alături de un nou partener. După șapte ani, colaborarea sa cu Jean-Julien Rojer s-a încheiat, informația devenind publică în timpul Turneului Campionilor de la Londra.

Cel mai bun jucător de dublu al României a explicat în cadrul emisiunii "Așii Tenisului", în dialog cu Gabriel Morariu, de ce una dintre cele mai longevive perechi din circuit devine istorie: "Am ajuns într-un moment în care programul nostru este un pic diferit. Privim un pic diferit viitorul. Eu am ajuns într-un punct în care nu mai sunt dispus să joc un calendar complet de turnee, 26-28 de săptămâni pe an. Nu puteam să-i confirm acest lucru lui Jules, iar el vrea să joace un calendar complet. Eu vreau să aloc un pic de timp și în alte direcții, să stau un pic mai mult acasă, să joc mai puțin. Asta a fost, i-am explicat lui Jules", a declarat Tecău.

Australian Open mixed doubles
VIDEO | Gest inedit al fanilor lui Djokovic, chiar în fața hotelului în care sârbul stă în carantină
ACUM 7 ORE

Tecău: "Jules, pentru mine, este familie"

Deși este cu patru ani mai mare decât Horia Tecău, Jean-Julien Rojer este în acest moment jucătorul dispus să aloce mai mult timp turneelor de tenis, chiar și în actuala situație incertă a circuitului. Olandezul va împlini 40 de ani pe 25 august și va evolua în 2021 împreună cu brazilianul Marcelo Melo, fost număr unu în proba de dublu.

Horia Tecău a descris în termeni frumoși colaborarea cu Rojer, accentuând: "Un parteneriat de suflet. Jules, pentru mine, este familie, după șapte ani petrecuți împreună."

Împreună, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat 20 de titluri în proba de dublu. Cele mai importante performanțe ale lor au fost câștigarea Wimbledon 2015, US Open 2017 și a Turneului Campionilor în 2015.

Tenis
De ce e "periculoasă pentru jucători" carantina înainte de Australian Open? Explicația unui antrenor
IERI LA 17:46
Tenis
Oficial: Andy Murray nu va juca la Australian Open în 2021. Negocierile cu Tennis Australia au eșuat
IERI LA 16:29