Simona Halep, Patricia Ţig, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu sunt jucătoarele convocate pentru întâlnirea cu Italia de pe 16-17 aprilie, din play-off-ul Billie Jean King Cup. Meciurile vor avea loc la Cluj-Napoca, iar Monica Niculescu va fi în premieră căpitanul României. Niculescu nu va fi căpitan nejucător și va intra pe teren cel mai probabil în proba de dublu, dacă se va ajunge acolo.
De partea cealaltă, Italia nu se va putea baza pe cea mai bună jucătoare a lui, Camila Giorgi (locul 80 WTA). Aceasta din urmă a fost depistată pozitiv cu COVID-19 și nu va putea face deplasarea la Cluj-Napoca. În schimb, căpitanul nejucător al Italiei, Tathiana Garbin, va conta pe Martina Trevisan (locul 99 WTA), Jasmine Polini (locul 103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (locul 111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (locul 177 WTA) și Bianca Turati (locul 281).

Pe ce suprafață de joc va avea loc duelul dintre România și Italia în Fed Cup

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
România - Italia se joacă fără spectatori, în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15.30, și sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14.00, a anunțat Federația Română de Tenis. Toate partidele vor fi transmise în format LIVE TEXT pe eurosport.ro. Oficialii de la Cluj au luat o decizie controversată în privința suprafeței de joc. Toată lumea se aștepta ca duelul România – Italia să aibă loc pe zgură, însă acest lucru nu se va întâmpla, potrivit site-ului oficial al Billie Jean King Cup.
Conform sursei anterior citate, întâlnirea România – Italia va avea loc pe hard, în ciuda faptului că Simona Halep își dorea să se joace pe zgură. Sezonul se zgură a debutat deja săptămâna aceasta cu primele turnee disputate pe suprafața roșie. După Fed Cup, Simona Halep va face deplasarea la Suttgart, turneu desfășurat pe zgură, iar tranziția va necesita fără doar și poate o mai mare perioadă de adaptare.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02