"Da, cu condiţia ca ei să nu aibă o atitudine ostilă care să genereze dezordine, ci să aibă o atitudine pacifistă", a declarat directorul executiv al Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, adăugând că agenţii de securitate vor analiza situaţia de la caz la caz.
Organizatorii Openului Australiei au declanşat o controversă cerând suporterilor să renunţe la tricourile care prezentau sloganul "Unde este Peng Shuai"?, pe motiv că Australian Open "nu autorizează îmbrăcămintea, banderolele sau pancartele politice", conform unui purtător de cuvânt al Federaţiei australiene de tenis.
CITEŞTE ŞI:
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 7 ORE
SHAPOVALOV, DEZLĂNŢUIT LA ADRESA LUI NADAL ŞI AL ARBITRILOR: "100% SE ÎNTÂMPLĂ AŞA!"

Navratilova a criticat decizia iniţială a organizatorilor Australian Open

Americanca de origine cehă Martina Navratilova, legenda tenisului cu 18 titluri de Mare Şlem (la simplu), a denunţat decizia organizatorilor ca fiind "patetică", pe contul său de Twitter.
"Au existat neînţelegeri pentru anumite persoane care nu sunt aici şi nu au cu adevărat o vedere de ansamblu", a declarat, marţi, Craig Tiley.
"Probleme este că în ultimele două zile, sute de persoane au venit cu un banner şi noi nu putem permite aşa ceva", a adăugat acesta.
"Dacă veniţi să vedeţi tenis, atunci totul este în regulă, dar în definitiv noi nu putem permite nimănui să cauzeze perturbarea turneului", a adăugat acesta.
Această luare de poziţie intervine după ce presa locală a citat experţi în drepturile omului, afirmând că poziţia Tennis Australia ar putea fi ilegală.
"Nu există niciun motiv legal pentru a cere unui participant să nu mai poarte un tricou care scoate în evidenţă o problemă de drepturi ale omului", a afirmat, la rândul său, avocatul Michael Stanton pentru jurnalul The Age.
Ca răspuns la interdicţia organizatorilor, un militant australian în favoarea drepturilor omului a strâns peste 14.000 dolari australieni (peste 9.000 euro) pe platforma GoFundMe cu scopul de a imprima tricouri şi a le distribui spectatorilor în vederea finalei turneului feminin.
Situaţia chinezoaicei Shuai Peng, fost lider mondial la dublu şi absentă de la Melbourne, a devenit o problemă de interes maxim pentru comunitatea tenisului şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului, după ce ea l-a acuzat de agresiuni sexuale pe fostul vicepremier Gaoli Zhang.
Sursa: Agerpres
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 12 ORE