Germanul Alexander Zverev, 23 de ani, locul 7 în clasamentul ATP, va ataca primul Grand Slam al anului 2021 cu tatăl său, Alexander Zverev Sr, în rol de antrenor. Spaniolul David Ferrer, de trei ori câștigător al Cupei Davis, a anunțat pentru publicația "Punto de Break" că preferă să pună punct colaborării începute în iulie 2020.
În vârstă de 38 de ani, Ferrer a invocat motive de natură personală pentru decizia de a renunța după doar câteva luni la prima sa aventură ca antrenor pe circuit. "Trebuia să luăm o decizie la final de an. Am vorbit cu Sascha și i-am spus că prefer să nu continui, că nu vom continua sezonul următor", a declarat Ferrer pentru sursa citată.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Tenis
Carlos Alcaraz a dezvăluit cine le va lua locul lui Federer, Nadal și Djokovic: "Suntem noul Big 3!"
19/09/2022 LA 13:56
De la începutul colaborării cu Ferrer, Zverev a reușit să își treacă în palmares prima finală de Grand Slam a carierei, la US Open (unde a și servit pentru victorie, fiind însă învins în cele din urmă de austriacul Dominic Thiem). Zverev a revenit cu două titluri ATP 250 la Koln și cu o finală în Masters-ul de la Paris. Germanul și-a încheiat sezonul 2020 cu o eliminare în grupe la Turneul Campionilor, cu bilanț de o victorie și două înfrângeri.

Ferrer a rupt colaborarea cu Zverev. Precizarea spaniolului

David Ferrer, retras din circuit în 2019, a ținut să precizeze că despărțirea de Zverev nu a fost dictată de motive profesionale (asta după ce în urmă cu ceva timp, conaționalul său Juan Carlos Ferraro îl acuzase pe german de faptul că întârzie la antrenamente, nu are un comportament profesionist și arată lipsă de respect față de oamenii din staff-ul său).
Spaniolul își dorește să rămână alături de familie în această perioadă marcată de probleme legate de pandemia de coronavirus. "Nu s-a întâmplat absolut nimic între noi doi, totul este în regulă. Sunt recunoscător pentru șansa pe care mi-a oferit-o, de a putea merge pe circuit împreună cu el. A fost o experiență brutală, iar în acest moment îmi dau seama că nu sunt omul potrivit să îl ghidez mai departe. Sunt convins că după un timp, voi mai antrena pe cineva, de asta sunt sigur", a declarat Ferrer pentru sursa citată. Spaniolul a mai spus și că funcția de director al turneului de la Barcelona (ATP 500) îi răpește foarte mult timp de la numirea sa din 2019.
Zverev i-a mulțumit într-o postare pe rețelele de socializare lui Ferrer, confirmând despărțirea în condiții amiabile.
US Open
Carlos Alcaraz l-a uluit pe directorul Cupei Davis, după succesul de la US Open! "E o binecuvântare"
14/09/2022 LA 19:42
US Open
US Open, ziua 8 | Alcaraz, victorie magică în fața lui Cilic! Nadal, OUT în optimi
05/09/2022 LA 10:02