Nole a revenit în circuit, profitând de faptul că organizatorii de la Dubai nu le cer jucătorilor să fie vaccinați pentru a putea evolua. Sârbul a arătat excelent, chiar dacă evoluase ultima oară pe final de noiembrie, într-o partidă oficială.
După confruntarea cu Musetti, Nole a fost întrebat din nou despre Australian Open 2022, acolo unde, în absența sa, marele rival Nadal s-a impus. Rafa a ajuns la 21 de Grand Slamuri și nu va fi ușor de depășit, în contextul în care specialiștii estimează că "Matadorul" va fi principalul favorit la Roland Garros încă cel puțin doi ani. Djokovic a dat dovadă de fair-play și a vorbit la superlativ de marele campion iberic, care s-a confruntat în a doua jumătate a anului trecut cu mari probleme de sănătate.
"Trebuie să îl felicit pe Rafa, e un luptător grozav și asta e una dintre cele mai semnificative victorii din cariera lui. Era în cârje cu 4-5 luni înainte, iar acum a devenit campion într-un nou Grand Slam", a spus Djokovic, citat de tennisworldusa.org, pentru ca apoi, întrebat dacă datele problemei ar fi stat altfel dacă la startul turneului de la Melbourne s-ar fi aflat și el, Nole să răspundă: "Respect enorm pentru el, nu vreau să îi știrbesc cu nimic din meritele sale".
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE
CITEȘTE ȘI:
MECIUL ANULUI ÎN TENIS TOCMAI S-A ÎNCHEIAT. SCENARIU CU IZ DE HOLLYWOOD, LA ACAPULCO

Djokovic: "Am țipat la echipa mea pentru a mă descărca"

Djokovic a fost în control total în partida de ieri, prima din 2022 pentru el, contra lui Musetti. Chiar și așa, Nole a părut în unele momente destul de nervos, lucru care a surprins în contextul în care italianul nu i-a creat probleme.
"Am strigat la echipa mea, dar nu sunt probleme. Pur și simplu am simțit nevoia să eliberez din energie. Când ești supărat pe tine însuți, este mai bine să țipi și să te reorganizezi. În momentele cheie, am fost calm și am găsit soluțiile corecte", a mai spus Novak.
Numărul unu mondial a fost probabil încărcat și ca urmare a faptului că arabii i-au pregătit o primire de vis, fanii din tribune aclamându-l în picioare la intrarea pe teren.
"Fanii au fost grozavi. Nu mă așteptam la un asemenea sprijin de la ei. Nu am mai jucat de mult, dar acesta este un loc grozav pentru a începe sezonul. Vreau să le mulțumesc încă o dată pentru sprijin. Mă bucur că am câștigat în două seturi, sunt multumit de mine. Avand în vedere ca nu am avut meci oficial de aproximativ 3 luni, totul este grozav. Au fost niște greșeli, dar e normal", a concluzionat sârbul.
Djokovic va reveni pe teren miercuri, în direct pe Eurosport, pentru partida din optimile de finală. Sârbul va avea o dispută mai grea, urmând a-l întâlni pe învingătorul partidei Khachanov - De Minaur.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11