Partidă fantastică la Acapulco, acolo unde Stefan Kozlov a aflat că a fost admis pe tabloul principal după ce americanul Maxime Cressy, un jucător în mare formă, a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări.
Kozlov a fost anunțat că are asigurat un loc de lucky loser în timp ce se antrena cu Nadal, iar la scurt timp și-a făcut apariția pe teren pentru duelul cu Dimitrov.
Pe locul 130 ATP, americanul Kozlov a câștigat primul set după o bătălie uluitoare, care a durat o oră și 21 de minute și care s-a încehiat cu 10-8 în tie-break. Asta după ce bulgarul a beneficiat de două mingi de set, dar nu a reușit să le concrerizeze. Dimitrov a fost atât de dezamăgit că a pierdut prima manșă, încât s-a prăbușit pe teren, contemplând la ocaziile ratate.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 10 ORE
CITEȘTE ȘI:
NADAL VEDE UN SINGUR JUCĂTOR CAPABIL SĂ DUCĂ MAI DEPARTE MOȘTENIREA LĂSATĂ DE EL, FEDERER ȘI DJOKOVIC

Kozlov, de la extaz la agonie și iar la extaz

Disputa părea să se îndrepte spre un succes al yankeului în două seturi, dar, după ce acesta a făcut breakul, distanțându-se la 5-3, s-a prăbușit pe teren, cu crampe. Trecuseră deja peste două ore și jumătate de la primul serviciu. Dimitrov a fost primul care a venit să îl ajute și existau premise că partida se va încheia cu un abandon, în ciuda scorului favorabil lui Kozlov. Americanul a continuat, însă, dar de la 5-3 nu a mai avut vreo șansă, Dimitrov cucerind 4 gameuri la rând.
Puțini credeau că Stefan Kozlov poate termina în picioare acest meci, dar sportivul din SUA nu a capotat. Momentul psihologic al partidei s-a consumat în primul game al decisivului. Dimitrov a avut 6 mingi de break, însă Kozlov a reușit să rămână în game și să își apere, în cele din urmă serviciu. Apoi, la 3-2 pentru el, a făcut breakul decisiv, care i-a adus o victorie mare, la capătul unei partide epice, care cu greu va fi egalată în 2022 ca spectacol și dramatism.
"Rafa, scuze că am întrerupt ședința de antrenament de azi", a scris Kozlov la final pe camera de la Acapulco
În turul secund de la Acapulco, Kozlov îl va întâlni cel mai probabil chiar pe Nadal, partenerul său de azi de la antrenament. Rafa are o misiune ușoară în prima rundă, urmând să dea piept cu Denis Kudla.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51