Schimbul de generații în tenis e pe cale să se producă, după un deceniu și jumătate în care trei jucători au dominat categoric toate turneele mari. Alcaraz promite enorm, devenind cel mai tânăr jucător din istorie care câștigă un turneu ATP500, Felix-Auger Aliassime ajunge în mod curent în finale, și a reușit să spargă, în sfârșit gheața, în timp ce Tsitsipas sau Zverev au confirmat deja de 2-3 sezoane.
Dar singurul în măsură să domine circuitul pare a fi Daniil Medvedev. Asta consideră mulți specialiști, iar Nadal nu face excepție. Rusul are o deplasare incredibilă pentru cei aproape 2 metri, și nu are vreun punct slab, cel puțin pe hard.
"Novak are 34 de ani, eu mă apropii de 36, Roger are 40, "ceasul" nu se oprește niciodată. Este ciclul vieții și este normal ca tinerii să vină și să se claseze mai sus decât noi, să câștige turnee. Nu ne mai putem permite un programcomplet, iar ei sunt foarte buni", a spus Nadal într-un interviu pentru ATP, pentru ca apoi, întrebat cine va fi cel care va lua locul celor din "Big Three", să spună: "Daniil (n.r. Medvedev) este foarte solid, cu o carieră incredibilă, cred că merită să lupte pentru a fi numărul 1. Pe el îl văd".
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:
NOVAK DJOKOVIC, PRIMA REACȚIE DUPĂ SUCCESUL CU MUSETTI DE LA DUBAI! SÂRBUL I-A CUCERIT DEFINITIV PE ARABI

Nadal, mesaj de suflet pentru Del Potro

Rafa Nadal a vorbit la superlativ despre Juan Martin Del Potro, care, după ce s-a luptat ani de zile cu accidentările, a ales să se retragă, pentru că se săturase ca în fiecare zi să fie chinuit de dureri. Alături de Wawrinka, probabil că argentinianul a fost unul dintre puținii care s-au bătut în multe rânduri de la egal la egal cu Nadal, Djokovic, Federer sau Murray, astfel că "Matadorul" nu avea cum să nu aibă un discurs superb în legătură cu cel poreclit "turnul din Tandil".
"Del Potro a fost de multă vreme unul dintre cei mai carismatici din circuit. Regret că nu s-a putut bucura mai mult de victoriile pe care le merita din cauza accidentărilor și problemelor pe care le-a avut. Îi doresc să-și continue viața într-un mod pozitiv fără prea multă durere. A trăi cu durere în fiecare zi este ceva foarte greu. Mă simt foarte trist pentru că pierdem un jucător grozav, o persoană grozavă și probabil unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Americii de Sud", a mai spus Rafa.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11