Gabriela Ruse continuă parcursul foarte bun de la Dubai. După ce a trecut de Ajla Tomljanovic în ultimul tur al calificărilor, românca a reușit o nouă victorie impresionantă. Aceasta a trecut în primul tur de numărul 5 WTA, Paula Badosa, scor 6-3, 5-7, 6-4.
Partida a început cu un break al jucătoarei din Spania, după un prim game lung pe serviciul lui Ruse, dar românca a răspuns imediat și a realizat rebreak-ul. Până la 4-3, cele două au mers umăr la umăr, dar Ruse a reușit să facă un nou break, după ce a avut patru oportunități de a câștiga pe serviciul adversarei. În game-ul următor, Ruse a servit foarte bine și a închis setul la 3.
După primul set, Paula Badosa a cerut intervenția medicului, acuzând probleme la umărul drept, semn că problemele cu care s-a confruntat în Australia au revenit. După ce a fost bandajată în zona umărului, partida s-a reluat, iar Badosa nu a părut incomodată de bandaje. Echilibrul din setul al doilea a persistat până la 4-4, când Gabriela Ruse a realizat break-ul, servind pentru partidă. Badosa nu s-a dat însă bătută și a realizat break-ul. În cele din urmă, numărul 5 WTA a câștigat setul al doilea, cu 7-5.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
În setul decisiv, Badosa a făcut un nou break și s-a distanțat la 4-1. Ruse nu s-a dat bătută și și-a recuperat break-ul, egalând la 4. Ruse a avut momente extraordinare, revenind de la 15-40 și făcând break-ul, după 4 game-uri la rând. Pe propriul serviciu Ruse nu a mai repetat scenariul din setul secund și a închis partida, cu 6-4 în decisiv.
Citește și:

Halep-Ruse, în turul al doilea de la Dubai

În turul următor, Gabriela Ruse o va întâlni pe Simona Halep. Halep s-a impus în primul tur fără probleme în fața americancei Alison Riske, la prima partidă de când a încheiat colaborarea cu Adrian Marcu și Daniel Dobre.
Aceasta va fi a treia întâlnire dintre cele două românce, după ce s-au mai întâlnit la Transylvania Open și la Melbourne Summer Set. De fiecare dată, Simona Halep s-a impus fără probleme.
Cele două au făcut pereche în ultima perioadă și în proba de dublu, la Indian Wells, Melbourne Summer Set și Australian Open.
Internationaux de Strasbourg
Sorana Cîrstea, eliminată la Strasbourg de locul 348 WTA! Gabriela Ruse, învinsă și ea în primul tur
17/05/2022 LA 11:23
Internazionali BNL d'Italia
Gabriela Ruse, eliminată în turul 2 la Roma! Românca, doar 3 game-uri cu liderul mondial
11/05/2022 LA 14:18