Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, în sferturi la Dubai, după o victorie categorică împotriva Gabrielei Ruse

Romeo Ene

Actualizat 16/02/2022 la 20:58 GMT+2

Simona Halep a învins-o clar pe Gabriela Ruse, scor 6-3, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

Gabriela Ruse & Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep continuă seria invincibilității în fața conaționalelor. Cea mai bună jucătoare din România nu i-a dat prea multe șanse Gabrielei Ruse, în ultima optime de finală de la Dubai.
Simona a început în forță și s-a desprins repede la 4-1, având două break-uri avans. Ruse a câștigat apoi contra serviciului și părea să revină în set, dar Simona și-a ridicat nivelul și s-a impus cu 6-3.
Setul doi a început identic, cu Simona desprinzându-se repede la 3-0. Gabriela a reușit apoi să echilibreze jocul, dar nu a reușit să revină cu adevărat în meci. Simona s-a impus cu 6-2 în manșa secundă și a obținut astfel o victorie destul de lejeră, după o oră și 10 minute de joc.
Așadar, Simona Halep avansează în sferturile de finală de la Dubai și visează la un al 3-lea titlu la acest turneu, după cele din 2016 și 2020. De partea cealaltă, Gabriela Ruse rămâne cu amintiri excelente de la competiția din Emirate, unde a reușit prima sa victorie contra unei jucătoare de Top 10 (succesul cu Paula Badosa din primul tur).
În runda următoare, Simona va juca împotriva tunisiencei Ons Jabeur, care a trecut fără probleme de Jessica Pegula, scor 6-3, 6-1.
Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de două ori în carieră până acum, scorul fiind egal, 1-1. Mai întâi, Simona a fost nevoită să se retragă din turul 1 de la Beijing (2018), după ce pierduse primul set cu 6-1. Ultima confruntare directă a avut loc chiar la Dubai, în 2020. Atunci, românca s-a impus dramatic, în tie-break-ul decisivului, scorul final fiind 1-6, 6-2, 7-6 (7).
Jabeur este o jucătoare în plină ascensiune, ea devenind de curând prima jucătoare din Africa ajunsă în TOP 10 WTA. Tunisianca este singurul cap de serie rămas în competiție la Dubai, toate celelalte favorite fiind învinse în primul tur sau în optimi. Astfel, câștigătoarea duelului Halep - Jabeur va avea mari șanse de a merge până la capăt la turneul din Emirate.

Simona Halep - Gabriela Ruse LIVE TEXT

Setul 2
  • 6-2: Simona închide meciul cu un nou game câștigat contra serviciului. Partida a durat o oră și 10 minute.
  • 5-2: Simona se apropie la un singur game de victorie, după un nou game în care a jucat excelent punctele importante.
  • 4-2: Ruse câștigă pe propriul serviciu și se apropie din nou, dar are nevoie repede de un break pentru a spera la o revenire.
  • 4-1: Simona se distanțează din nou, beneficiind de procentajul excelent la punctele jucate cu primul serviciu.
  • 3-1: Gabi își face serviciul după un game lung și rămâne în meci!
  • 3-0: Simona continuă seria excelentă și se desprinde pe tabelă. Gabriela nu reușește să joace cel mai bun tenis al ei și oscilează loviturile bune cu greșeli neforțate.
  • 2-0: Simona face break-ul după un game în care Gabriela a greșit nepermis de mult.
  • 1-0: Simona revine de la 0-30 și punctează prima pe tabelă și în manșa secundă.
Setul 1
  • 6-3: Simona Halep câștigă din nou contra serviciului și își trece în cont primul set.
  • 5-3: Simona își face serviciul și este la un singur game distanță de adjudecarea primului set.
  • 4-3: Gabriela Ruse se apropie la un singur game, după o evoluție solidă la serviciu.
  • 4-2: Gabriela reușește primul său break în acest meci. Gabi a devenit mult mai agresivă, reușind să o pună în dificultate pe Simona, care și-a pierdut în premieră serviciul la acest turneu.
  • 4-1: Simona reușește un break la 0 și se distanțează pe tabelă.
  • 3-1: Simona rămâne în față după un nou game în care Ruse a greșit constant.
  • 2-1: Gabriela ajunge și ea pe tabelă după un game câștigat la 0.
  • 2-0: Simona confirmă break-ul cu un game sigur la serviciu.
  • 1-0: Simona Halep începe cu break partida. Ruse a comis câteva erori neforțate, care arată că mai tânăra jucătoare română este apăsată de miza partidei.
UPDATE | A început partida dintre Simona Halep și Gabriala Ruse. Gabriela va începe la serviciu.
UPDATE | Pe Arena Centrală a complezului de la Dubai se joacă partida dintre Ons Jabeur și Jessica Pegula. La finalul acestei confruntări va începe duelul dintre Simona Halep și Gabriela Ruse, ultimul din optimile de finală ale turneului din Emiratele Arabe Unite.
Ștriea inițială
Partida dintre cele două tenismene române, din optimile de finală ale competiției din Emiratele Arabe Unite, se va juca ultima pe arena centrală, după încheierea partidelor Svitolina-Teichmann și Pegula-Jabeur.
Gabriela Ruse s-a calificat în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Dubai, după victoria din primul tur contra Paulei Badosa, scor 6-3, 5-7, 6-4. De cealaltă parte, Simona Halep a trecut fără emoții de Alison Riske, scor 6-2, 6-4.
Aceasta va fi a treia întâlnire dintre cele două românce, după ce s-au mai întâlnit la Transylvania Open și la Melbourne Summer Set. De fiecare dată, Simona Halep s-a impus fără probleme.
Cele două au făcut pereche în ultima perioadă și în proba de dublu, la Indian Wells, Melbourne Summer Set și Australian Open.
Cu o nouă echipă alături de ea, Gabriela Ruse pare să se simtă foarte confortabil, iar rezultatele o confirmă. Românca în vârstă de 24 de ani s-a despărțit de curând de Andrei Cociașu, iar acum lucrează cu Julian Vespan și Cătălin Nedelescu. Gabriela Ruse se află acum pe cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o în clasamentul WTA, însă obiectivul ei este să pătrundă în Top 50, ca mai apoi să țintească Top 10 WTA.
"Mă simt foarte bucuroasă că am reușit să revin de la 1-4 în decisiv. Am știut că pot s-o fac. Sunt pregătită pentru astfel de meciuri și, ca să ajung în Top 10, trebuie să joc și să câștig astfel de partide. Nu m-am gândit nicio secundă la faptul că Paula e în Top 5. Știu că jocul meu e acolo și vreau să fiu din ce în ce mai pregătită pentru a câștiga astfel de meciuri. Am crezut în șansa mea și am luptat până la capăt”, a spus Gabriela Ruse, la emisiunea Liga Digi Sport.
CITEȘTE ȘI:
La finalul întâlnirii cu Riske, Halep s-a declarat fericită să revină la Dubai, acolo unde a câștigat turneul de două ori:
"E bine să fiu din nou aici. Am amintiri grozave aici, câștigând turneul de două ori. E întotdeauna o plăcere să joc în fața voastră, vă mulțumesc mult. O parte din familia mea este în public și sunt foarte fericită că sunt aptă, ca să pot juca un tenis bun aici. Am fost destul de încrezătoare în serviciul meu astăzi. M-a ajutat mult în momentele importante. În mare, este destul de bine pentru primul meci. Ea (n.r. Riske) este mereu un adversar dificil, dar am știut ce trebuie să joc. Am fost concentrată, am făcut tot ce trebuia să fac și sunt fericită că merg mai departe", a spus Simona Halep, potrivit Digi Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo